„A da un telefon mobil unui copil este ca și cum ai lăsa pe cineva fără permis să conducă un Ferrari”. Avertismentul unui specialist în protecția datelor
Data publicării:
Mar España, directorul Agenției Spaniole pentru Protecția Datelor (AEPD), a atras atenția asupra consecințelor grave ale oferirii de telefoane copiilor fără niciun tip de ghid sau supraveghere corespunzătoare. 

Avertismentul a fost lansat miercuri, la începutul Reuniunii „Provocări pentru protecția datelor în prezent”, organizată de AEPD și Universitatea Internațională Menéndez Pelayo (UIMP), în cadrul Cursurilor de vară Santander, informează abc.es.

Această importantă întâlnire are loc la Auditoriul din La Magdalena și este condusă de Mar España Martí, directorul AEPD. Mar España a acceptat să lanseze în presă principalele provocări cu care se confruntă agenția sub conducerea sa și a subliniat importanța protecției datelor ca un drept fundamental în lumea de azi.

În discursul său, Mar España a subliniat că oferirea de telefoane mobile copiilor fără niciun tip de ghid sau monitorizare adecvată poate avea consecințe negative semnificative. Ea a subliniat importanța educării și informării adecvate a copiilor cu privire la protecția datelor personale și la modul în care acestea pot fi utilizate în mediul online.

Citește și Mark Zuckerberg publică o fotografie în care cenzurează fețele fiicelor sale și transmite un mesaj lumii: Rețelele sociale nu sunt sigure pentru copii

Aproape jumătate dintre adolescenți își petrec mai mult de șase ore pe zi folosind telefoanele mobile

În cadrul discursului său, Mar España a subliniat o serie de provocări în ceea ce privește protejarea oamenilor pe internet, cu accent deosebit pe prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor. Ea a subliniat importanța ca familiile să respecte câteva îndrumări atunci când decid să ofere copiilor lor telefoane mobile, iar aceste îndrumări au fost detaliate în ghidul intitulat „Mai mult decât un mobil”, publicat de AEPD și UNICEF. Ghidul servește drept resursă utilă, care trebuie consultată înainte de a oferi un telefon mobil minorilor.

„Trăim într-o lume extrem de digitalizată, în care fondurile de digitalizare au ajuns și în școli, ceea ce este foarte benefic, dar trebuie să discutăm și despre dependența de tehnologie”, a declarat Mar España.

Conform datelor prezentate de Mar España, aproape jumătate dintre adolescenți își petrec mai mult de șase ore pe zi folosind telefoanele mobile, iar una din cinci familii oferă copiilor lor telefoane fără a avea un control parental adecvat.

„Oferirea unui telefon mobil cu acces nelimitat la internet unui minor în vârstă de nouă ani este la fel de periculos precum a oferi un Ferrari care poate ajunge la 200 km/h unei persoane care nu a primit nicio lecție de conducere, nici teoretică, nici practică”, a subliniat ea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: copil  ecrane  gadgeturi  parinti  tehnologie  telefon mobil 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel