A fi mamă și a studia în același timp: Iată ce ar trebui să faci pentru a reuși
Data publicării:
Când își asumă un rol, femeile o fac cu toată puterea, sunt întreprinzătoare și nu renunță niciodată în fața adversității. Un exemplu al acestei atitudini este luarea deciziei de a fi mamă și de a studia în același timp. Nu este deloc ușor, dar se poate face cu mult efort și sacrificiu.  

Multe mămici se găsesc în situația de a fi nevoite să împartă atenția pe care o acordă micuțului cu dorința lor de perfecționare personală, ceea ce presupune ridicarea nivelului de educație.

Luând decizia de a  fi mamă și de a studia în același timp, una dintre problemele care te vor motiva să-ți atingi scopul este ca obținând o diplomă universitară, un master sau o specializare, să contribui la un viitor mai bun pentru familia ta. Șansele de a găsi un loc de muncă mult mai bine plătit sau de a ne deschide propria afacere datorită pregătirii obținute, vor fi extrem de mari.

Pe această nouă cale, cel mai important este să fii bine orientat. Trebuie să alegem un plan de studii flexibil și pe care să îl putem respecta; odată cu aceasta, este necesar să se întocmească un program de activități care să includă studii și maternitate, în care niciuna dintre părți nu este prejudiciată. Cu o bună organizare și disciplină, șansele de succes vor crește.

2. Fotografie... (pexels-ketut-subiyanto-4474045_16732400.jpg)

Foto: Ketut Subiyanto/ Pexels

A fi plin de idei și energie pozitivă pentru a parcurge acest drum anevoios este esențial. Din păcate, nu vor lipsi persoane cu atitudini negative sau comentarii care vă pun la îndoială abilitățile. Concentrează-te pe obiectivul pe care ți l-ai propus și ignoră orice agent extern care dorește să-ți scoată concentrarea.

Ce trebuie să faci ca să fii mamă și să înveți în același timp?

Organizarea meticuloasă și disciplinată va fi cheia tuturor provocărilor. Pentru aceasta, trebuie să punem în mișcare un plan cuprinzător. De multe ori, oboseala va învinge, copiii vor plânge mai mult și disperarea pentru situații mici scăpate de sub control îți poate afecta determinarea.

Cu toate acestea, este un lucru normal atunci când suntem ambițioși și ne stabilim obiective importante. Pentru a ușura puțin această dualitate de responsabilitate, vă recomandăm să urmați acești pași:

Bună organizare și disciplină

Pentru a fi mamă și a studia în același timp, cel mai bine este să organizezi orele de investit într-un plan de studii. Acestea trebuie alternate cu cele pentru a acorda atenție copiilor acasă.

Opțiunea cea mai convenabilă este să profitați de timpul în care copiii sunt la școală  Dacă aveți copii mici care nu sunt încă de vârstă școlară, ar fi bine să vă gândiți să aveți o babysitter pentru câteva ore în fiecare zi.

Dacă nu vrem să ne lăsăm copiii într-o creșă sau în mâinile unei babysitter, trebuie să-i implicăm în ore fixe pentru activitățile lor. Prin aceasta, ne referim la mese, ora somnului, ora băii și multe altele. Astfel, pe baza acesteia, vom ști ce momente ale zilei ne putem dedica studiului fără posibile întreruperi.

În zilele noastre,  putem studia de acasă fără probleme, deoarece există multe posibilități de a-ți continua studiile prin internet. În cazul de a fi mamă și de a studia în același timp, acesta este un instrument excelent.

3. Fotografie... (pexels-pavel-danilyuk-7055153_79575200.jpg)

Foto: Pavel Danyliuk/ Pexels

Studiind de la distanță, timpul pe care ar fi trebuit să-l folosiți pentru a vă deplasa la locul de desfășurare a lecțiilor poate fi folosit pentru altceva, cum ar fi pentru a studia sau a face niște teme.

Când te simți sufocat, respiră și ia o pauză

Multe responsabilități o pot copleși pe mama, din cauza presiunii mai multor factori în noul ei ritm de viață. Acesta este motivul pentru care cel mai recomandat lucru este să fii sincer cu tine însuți și să stabilești obiective care pot fi atinse.

Nu trebuie să ne împovărăm cu multe cursuri de studiat de la început; a lua unul sau două pentru început este mai mult decât suficient. Începând de la prima experiență, va fi necesar să ne evaluăm capacitățile și să decidem dacă ne putem descurca mai mult sau, dimpotrivă, dacă trebuie să reducem sarcina.

La fel, este necesar să vă luați momente de odihnă completă pentru a vă reîncărca energiile.

Bună predispoziție

Pentru a atinge orice scop în viață, efortul și sacrificiul sunt întotdeauna necesare. În acest sens, o bună predispoziție poate face diferența. Studiul va dura foarte mult, așa că trebuie să fim conștienți că va trebui să limităm unele activități recreative precum plimbări în parc, cinema, petreceri și, probabil, chiar și unele momente de întruniri de familie.

Acest lucru nu trebuie să presupună pentru noi un motiv de depresie. Fiind concentrați pe obiectivele pe care le urmărim și având o înțelegere clară a nevoilor pe care le presupune acest lucru, vom ști că este doar o perioadă de sacrificiu care, mai devreme sau mai târziu, va da roade. 

Bucurați-vă de experiență la maximum

Faza vieții prin care trecem ca student tinde să fie de neuitat, iar maternitatea este, fără îndoială, cea mai bună fază a vieții unei femei. Combinând aceste două aspecte, tot ce trebuie să facem este să ne bucurăm pe deplin de ambele. Profită de tot ceea ce aduce cu sine a fi mamă și a studia în același timp; lucrurile bune și rele lasă întotdeauna lecții importante.

Studiul nu înseamnă că trebuie să lăsăm familia deoparte. De multe ori ei sunt cei care ne împing să atingem obiectivele pe care ni le-am propus. Echilibrul este esențial pentru a susține rolurile familiale și academice fără probleme majore.

Esențial în a fi mamă și a studia în același timp este să te simți mulțumit de deciziile pe care le-ai luat, făcând pozitiv fiecare sacrificiu necesar pentru a ajunge la linia de sosire și bucurându-te de această experiență cu sprijinul familiei tale. Când îți dai seama ce ai realizat, cu siguranță te vei simți capabil să te arunci în noi provocări și mai stimulatoare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici

Articole similare


Cele mai noi articole

Cum ar trebui să se desfășoare conversațiile cu copiii mici

Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...

7 mici obiceiuri care te vor face o persoană mai interesantă

Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...


Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

pixel