A început noul an universitar! Câți bani au investit părinții pentru utilarea camerelor de cămin la stat: „În jur de 2000 de lei, începând de la frigider, saltea, covor, perdea”
Data publicării:
Noul an universitar a început cu forfotă în căminele studențești din București. 

Studenții care învață aici au profitat de ultimele zile de vacanță pentru a face cumpărăturile necesare și a-și amenaja camerele. După ce și-au pus la punct spațiile, s-au relaxat în compania colegilor.

De astăzi, cursurile vor începe în majoritatea universităților, iar primul semestru se va încheia pe 22 decembrie.

„Am investit în jur de 2000 de lei”

Diana, o studentă în primul an la Facultatea de Electronică, a avut parte de o experiență mai puțin plăcută în căminul repartizat. Astfel, părinții ei au decis să investească în dotarea și decorarea camerei. 

„Am investit în jur de 2000 de lei numai aşa pe cameră, începând de la frigider, saltea, covor, perdea, strictul necesar, nu să le oferim wow!”, a declarat mama Dianei, la Observator.  

Mall-urile și supermarketurile din apropierea căminelor au fost pline ieri, studenții profitând de ocazie pentru a face ultimele cumpărături și a se întâlni cu colegii la o cafea.

„Cheltuielile pot ajunge la 1000-1500 de lei dacă iei tot ce-ți trebuie”

În funcție de necesități, tinerii au cheltuit între 500 și 1000 de lei pentru a se pregăti de noul an universitar, conform sursei citate. Printre achizițiile lor s-au numărat rechizite, haine, electrocasnice mici și diverse articole de uz casnic.

„Am cumpărat un suport pentru uscat rufe și ceva pentru prosoape, că nu aveam unde să le pun!”

„Îmi iau deocamdată strictul necesar, n-am un buget prea mare!”

„Cheltuielile pot ajunge la 1000-1500 de lei dacă iei tot ce-ți trebuie. E destul de mult pentru un student, nu avem bani proprii încă și părinții noștri sunt cei care trebuie să ne ajute”, au declarat câțiva studenți.

„Am luat ulei, pixuri, caiete și produse de curățenie”, au mai adăugat aceștia.

În campusurile private, camerele sunt curate și mai bine echipate

Și în campusurile private a fost agitație, unde studenții au fost întâmpinați cu kituri de bun venit, camere curate și mai bine echipate decât cele din căminele de stat. Prețurile sunt însă mai ridicate, costurile unui loc într-o astfel de cameră începând de la 13.000 de lei pe an.

„Este foarte drăguț, mi-am luat un breloc pentru chei!”

„Camerele sunt mult mai spațioase și luxoase, cu mai multe facilități decât cele din căminele de stat.”

„Am avut chiar posibilitatea să-mi aleg colegul de cameră și sunt aici cu mulți prieteni”, au povestit câțiva studenți.

Anul universitar începe astăzi și se va încheia la sfârșitul lunii iunie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel