A luat 9,95 la BAC, dar voia 10 și a făcut contestaţie: Cât a primit după recorectarea lucrării
Data publicării:
Un elev din Cluj, dornic să obțină o medie perfectă la examenul de Bacalaureat, a luat o decizie care, în final, i-a adus o scădere semnificativă a mediei sale. 

Potrivit informațiilor publicate de stiridecluj.ro, elevul în cauză a obținut nota 9,95 la proba de Limba și Literatura Română, dar nu s-a simțit mulțumit. Convins că lucrarea sa merita nota maximă și dorindu-și un 10 impecabil ca medie generală, elevul a ales să depună o contestație. Cu toate acestea, după recorectare, nota sa a fost redusă la 9,6. A acționat în același mod și în cazul probei de Biologie, unde inițial a primit nota 9,8, iar după contestație a primit 9,7.

Înainte de a contesta rezultatele, media generală a elevului la examenul de Bacalaureat 2023 era de 9,91. Însă, în urma recorectării celor două lucrări, media sa a scăzut la 9,76.

Astfel, în loc să ocupe prima poziție în ceea ce privește media în liceul său, tânărul a căzut pe locul al treilea, fiind depășit de alți doi colegi.

Un elev din Alba a luat 8.75 la Română. A obținut 10 după contestație

Un alt elev de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a reușit o performanță remarcabilă, obținând nota maximă, 10, la proba de Limba Română a examenului de Bacalaureat 2023, după rezolvarea contestațiilor. Inițial, elevul obținuse o notă de 8,75. 

După evaluarea contestațiilor, se înregistrează un număr de 94.004 candidați promovați, cu 2.758 de candidați mai mult în comparație cu rezultatele inițiale (91.246 de candidați). Astfel, din totalul de 125.352 de candidați prezenți (111.253 din promoția curentă și 14.099 din promoțiile anterioare), au promovat 89.555 de candidați din promoția curentă și 4.449 din promoțiile anterioare.

78 de candidați au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat cu nota 10

Un număr impresionant de 78 de candidați au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat cu nota perfectă, 10. Această cifră include 76 de candidați din sesiunea regulată și alți 2 candidați din sesiunea specială.

Potrivit unui comunicat oficial, au fost înregistrate 54.632 de contestații în urma afișării rezultatelor (față de 55.980 de contestații în sesiunea similară din anul 2021 și 49.115 contestații în anul 2022). Dintre acestea, 26.184 de contestații au fost depuse pentru proba E)a), 488 pentru proba E)b), 13.385 pentru proba E)c) și 14.575 pentru proba E)d. După procesul de evaluare a lucrărilor contestate, notele au fost modificate pentru un număr de 51.646 de lucrări.

Rata de promovare se calculează în raport cu totalul candidaților prezenți, incluzând și cei 70 de candidați eliminați. A doua sesiune a examenului din acest an este programată să aibă loc în perioada 7-29 august, fiind precedată de etapa de înscriere, care se desfășoară în intervalul 17-24 iulie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: bac  bacalaureat 2023  cluj  contestatie  elev  elevi  examen  probe bacalaureat 2023  rezultate bacalaureat  rezultate bacalaureat 2023 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Ioana Ginghină, despre rolul bunicilor în viața copiilor. „Mi se părea că fiica mea este obraznică cu mama mea. Psihologul mi-a spus să fac ASTA” / FOTO: freepik.com@

Ioana Ginghină, despre rolul bunicilor în viața copiilor. „Mi se părea că fiica mea este obraznică cu mama mea. Psihologul mi-a spus să fac ASTA”

Copiii care manifestă aceste 12 comportamente au creier „foarte sensibil”. De ce experții în parenting spun că este un „avantaj” / FOTO: freepik.com @elenabatkova

Copiii care manifestă aceste 12 comportamente au creier „foarte sensibil”. De ce experții în parenting spun că este un „avantaj”

Foto: Freepik @freepik

Profesor Harvard: Asta e CEA MAI MARE GREȘEALĂ pe care o fac părinții atunci când copilul nu vrea să își facă temele

Mesaje puternice pe care le poți spune copiilor tăi când merg la școală în loc de „să fii cuminte!” Expert: „Le întăresc încrederea în sine!” / FOTO: freepik.com @anna_grant

Mesaje puternice pe care le poți spune copiilor tăi când merg la școală în loc de „să fii cuminte!” Expert: „Le întăresc încrederea în sine!”

pixel