Absența profesorilor de la ore, un fenomen in România? Părinții, val de mesaje în care reclamă cadrele didactice că nu vin la ore: „Nu m-am gândit că ar fi o problemă atât de extinsă”
Data publicării:
Absența profesorilor de la școală a fost un subiect dezbătut intens pe Europa FM. Astăzi, în emisiunea matinală, Vlad Petreanu, George Zafiu și Luca Pastia au lansat o dezbatere cu privire la acest aspect și i-au invitat pe ascultători să-și împărtășească experiențele personale.

Această dezbatere vine în urma unei discuții despre abandonul școlar organizată acum o săptămână. Ascultătorii Europa FM au surprins cu răspunsurile lor, indicând că se confruntă cu fenomenul de abandon în școlile copiilor lor din cauza lipsei de implicare a profesorilor, nu din partea elevilor.

„O să vă citesc acum câteva mesaje pe care le-am primit joi, în timpul discuției noastre despre abandonul școlar, deci la interval de câteva minute. Iată: `confirm absenteismul grav – și scrie grav cu litere mari – al profesorilor din liceele Bucureștiului, inclusiv cele așa-zis bune. Speța descrisă cu profesorii din liceul din București 80 este identică cu multe din Constanța. Am fată în clasa a XII-a și avem bac anul acesta`, scrie un părinte care a observat fenomenul altcineva”, a spus realizatorul, potrivit Edupedu.ro.

„Bună dimineața! Poate faceți într-o zi o emisiune pe tema absentismului profesorilor la cursuri. Este un fenomen real chiar și în școala gimnazială. Profesorii de materii care nu fac parte din examenele de capacitate clasa a VIII-a lipsesc de foarte multe ori”, a spus un ascultător, conform sursei citate. 

„Sunt profesori care lipsesc de zile bune”

„Un exemplu clar: `Școala 11 din București. La clasa a VIII-a, mai mult de 25% din cursuri nu se țin. Sunt profesori care lipsesc de zile bune: materii de așa-zisă puțină importanță, cum ar fi: geografie sau educație fizică ș.a.m.d.`

Un alt mesaj: `și la Școala Sfântul Silvestru din București este exact la fel. Profesorii nu vin la ore`. Alt mesaj: `confirm lipsa profesorilor de la ore și la Bacău – Școala Alexandru Ioan Cuza`. Alt mesaj: `bună dimineața și la Școala 190 lipsesc profesorii de la ore foarte des.`

Încă unul: `Bună dimineața! Și fiică-mea e în clasa a VI-a la Colegiul de Arte și aproape zilnic îmi spune când o iau de la școală că 1-2 ore la diverse materii nu au venit profesorii la ore.`”, a mai spus realizatorul. 

„Am un băiețel în clasa a VII-a și recunosc că până la abordarea propusă de voi nu m-am gândit că ar fi o problemă atât de extinsă, dar și la el la în clasă lipsește un profesor de două ori pe săptămână. Este o școală din Sectorul 2. O dată, de două ori pe săptămână… De unde lipsește profesorul? Parcă biologie, geografie, oricum e relevant. Dar acum trebuie să mă uit în mesaje să văd exact care sunt profesorii care au lipsit”, a mai spus un ascultător.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel