Aceasta este întrebarea pe care profesorii se așteaptă să o primească de la toți părinții. „Este foarte importantă!”
Data actualizării:
Data publicării:
Școala abia a început, iar profesorii așteaptă în mod special o întrebare din partea părinților.

Reîntoarcerea la școală înseamnă și întâlnirea părinților cu profesorii. La câteva zile după începerea anului școlar, profesorul școlii copilului dumneavoastră vă poate invita să participați la o întâlnire de o oră care explică tot ce se va întâmpla în clasă și în școală din septembrie până la finalul anului școlar.

La finalul acestei întâlniri, aveți posibilitatea să puneți orice întrebări în interesul copilului dumneavoastră, fie despre teme, excursia școlară, rolul de reprezentant al părinților sau chiar dacă acesta poate merge la toaletă în timpul orei.

Există o întrebare pe care profesorii o așteaptă în mod special.

Citește și „Sunt profesorii din noua generație implicați și motivați? Prof. dr Luiza Nicoleta Moraru: „E o barieră între o veche generație de profesori și una nouă” / VIDEO”

Întrebarea de adresat profesorilor

Sursa foto: freepik.com@freepik

Profesorii se bucură să vadă părinți „întrebându-se de viitorul copilului lor”. Ce atrage și mai mult pe această profesoară este întrebarea pe care o pun părinții și care te face să zâmbești „o mamă a venit să mă vadă și mi-a spus „Cum pot să-mi ajut copilul anul acesta?”

„Am găsit această întrebare foarte importantă pentru că arată legătura care există între școală și familie.”

Dacă pentru învățareunii părinți nu știu să ajute, ea insistă asupra faptului că toți suntem responsabili pentru a ajuta elevul să se dezvolte.

Nu ne putem baza doar pe profesor.

Părintele are responsabilitatea lui de a-l putea ajuta, treci peste asta și cooperează, ceea ce permite elevului să reușească. Acest profesor vede o evoluție a părinților care își împing copiii să învețe, ajutând la teme, de exemplu, și noi vedem diferența”, spune un profesor, potrivit Parents.fr.

Întrebările care enervează cadrele didactice

Sursa foto: freepik.com@gpointstudio

Vezi și „Cel mai enervant comportament al părinților pentru profesori, în prima zi a anului școlar”

Pe de altă parte, există și anumite întrebări care, deși par inocente, pot deveni enervante pentru cadrele didactice.

Mulți părinți simt nevoia să adreseze întrebări personale legate de comportamentul și integrarea copilului lor în colectivul clasei. De exemplu, întrebări precum „Copilul meu participă la ore?” sau „Veți sărbători zilele de naștere în clasă?” sunt frecvent adresate.

Deși aceste întrebări pot părea legitime, ele tind să devină repetitive și nu sunt întotdeauna relevante pentru obiectivele întâlnirii.

O profesoară de școală elementară explică una dintre cele mai frecvente întrebări care îi poate enerva pe profesori: „Unde stă copilul meu în clasă?”. Deși pare o întrebare simplă, ea poate sugera o preocupare excesivă a părinților pentru locul fizic pe care copilul lor îl ocupă în clasă.

Mulți părinți au o percepție greșită despre modul în care este organizată clasa

Învățătoarea subliniază că mulți părinți au o percepție greșită despre modul în care este organizată clasa.

„Pentru unii părinți, așezarea copilului în spatele clasei înseamnă automat că face parte din grupul elevilor problematici, în timp ce cei care stau în față sunt considerați elevi exemplari”, explică ea.

Această viziune nu reflectă însă realitatea din clasă, unde locurile sunt alocate în funcție de nevoile educaționale ale fiecărui copil.

Sursa foto: freepik.com@tonodiaz

Cadrul didactic adaugă că, în funcție de dificultățile sau nevoile specifice ale fiecărui elev, profesorii pot decide să îi așeze fie în față, fie în spatele clasei.

„Nu este vorba despre a izola un elev problematic sau de a-l favoriza pe altul. Uneori, elevii care au nevoie de mai multă atenție sau care întâmpină dificultăți sunt așezați mai aproape de profesor pentru a putea fi monitorizați mai îndeaproape”, explică ea.

Locul pe care un copil îl ocupă în clasă nu este un indicator al succesului său școlar

Pentru a calma îngrijorările părinților, învățătoarea subliniază faptul că locul pe care un copil îl ocupă în clasă nu este un indicator al succesului său școlar.

„Elevii se vor descurca bine indiferent de locul în care sunt așezați, iar locurile în clasă se schimbă frecvent pe parcursul anului”, adaugă profesoara. Aceasta explică faptul că rotația locurilor ajută la menținerea unei dinamici echilibrate în clasă și le permite copiilor să interacționeze cu toți colegii lor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel