Experiențele de neuitat care îi vor stimula creierul copilului și îi vor îmbogăți viața. Experți: „Sunt simple și nu ar trebui să rateze niciuna!”
Fiecare femeie care naște un copil are astfel responsabilitatea sacră de a oferi îngrijire iubitoare, astfel încât copilul să se poată dezvolta spre cel mai înalt potențial al său. În timp ce atât mamele, cât și tații sunt esențiali pentru dezvoltarea sănătoasă a unui copil, acest articol se concentrează pe contribuția și responsabilitatea mamelor.
Mama ca îngrijitoare
Din punct de vedere biologic, mamelor li s-a oferit oportunitatea de a avea copii. Deoarece ei hrănesc copilul în curs de dezvoltare în propriile lor corpuri, aproape întotdeauna simt un impuls convingător de a proteja noua viață complet dependentă pe care au dat naștere.
Majoritatea mamelor simt, de asemenea, o motivație inerentă de a-și consola și de a-și ghida copiii. Deci, este firesc în marea majoritate a cazurilor ca o mamă să devină principalul îngrijitor al copilului ei, mai ales în primii ani de viață.
Sugarii și copiii mici sunt complet dependenți de îngrijitorii lor pentru a supraviețui. Pe măsură ce copilul crește, ea devine mai puțin dependentă din punct de vedere fizic, dar continuă să aibă nevoie de îngrijirea mamei sale, inclusiv de acceptare, iubire, înțelegere și predare. Aceste multe ore de îngrijire în fiecare zi fac din mame cel mai adesea persoana cea mai apropiată de copiii lor și persoana cu cea mai mare influență. Experiențele cu mama modelează puternic perspectiva, atitudinile și sentimentul de sine ale copilului. Fără o bună îngrijire în aceste etape incipiente, dezvoltarea unui copil poate fi grav afectată.
Contribuția unei mame
Mama este printre cele mai complexe și solicitante muncă imaginabilă. A fi mamă poate necesita învățarea etapelor dezvoltării unui copil, pregătirea meselor echilibrate din punct de vedere nutrițional și ajutarea la algebră.
Rolul este complexat și mai mult de nevoia de parenting individualizat. Pe măsură ce o mamă petrece timp cantitate și calitate cu fiecare copil, ea învață nevoile individuale ale fiecărui copil și cel mai bun mod de a le îndeplini cu dragoste.
Maternitatea este adesea devalorizată
Maternitatea este adesea văzută ca un rol supus, cu puține recompense. Într-o lume care prețuiește atât de mult posesiunile materiale, munca intangibilă și neremunerată a mamelor poate părea lipsită de importanță.
Un salariu poate deveni atractiv, deoarece o poate ajuta pe mama să se simtă mai apreciată și le permite copiilor să aibă un nivel de trai mai ridicat. Femeile care acceptă aceste idei ar putea începe să creadă că nu sunt necesare acasă. Poate copiii lor pot avea grijă de ei înșiși sau altcineva poate avea grijă de ei la fel de bine pe cât poate ei. O mamă ar putea decide că copiii ei au nevoie de avantajele materiale ale vieții mai mult decât au nevoie de prezența ei.
Dar copiii au nevoie de mamele lor. Nicio posesie materială nu poate înlocui o mamă care este prezentă și disponibilă copiilor săi. Ei prosperă atunci când mama este acasă când sunt ei, când iubește și acceptă și când îi ascultă și încearcă să înțeleagă. În timp ce copiii s-ar putea plânge dacă nu au haine de marcă sau cel mai recent gadget tehnic, pe măsură ce se maturizează, ajung să înțeleagă și să aprecieze profund cadoul unei mame care le-a fost prezentă.
Problema Burnout-ului
Oboseala pură este o experiență universală în rândul mamelor. Adăugați la asta o societate care spune că ceea ce faceți nu este chiar foarte valoros și obțineți o combinație periculoasă. Riscul de burnout pentru mamele care stau acasă este poate mai mare astăzi decât a fost vreodată. Mamele – și tații – ar trebui să fie în alertă și să se ferească de acest pericol.
Studiile arată că femeile care sunt mame cred că viața lor are un sens mai mare decât femeile care nu au copii. Este dificil să măsori valoarea dăruirii de sine stătătoare unui copil care depinde de tine. În cuvintele avocatului și mamei Jennifer C. Braceras, mamele „culeg recompense extraordinare care sunt imposibil de cuantificat”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Ceea ce spunem în fața...
Identificarea talentului unui copil este una dintre...