Acesta este numele original, neutru din punct de vedere al genului, pe care doar 61 de fete și băieți din Spania îl poartă
Data publicării:
Atunci când caută un nume pentru bebelușul lor, unii părinți aleg un nume unisex sau de gen neutru, fie pentru a avea o opțiune care funcționează atât pentru băieți, cât și pentru fete, fie pentru că vor să aștepte până în ziua nașterii pentru a afla ce sex are bebelușul lor.

Oricare ar fi motivul, există o serie de nume unisex care sună drăguț, dar există unul în special pe care doar 61 de băieți și fete din Spania îl poartă și vă va plăcea.

Originea și semnificația acestui nume

Numele este de origine japoneză, care provine de la ine (orez) și nari (a purta sau a căra), deci semnificația sa este „purtător de orez”. Deși la prima vedere poate părea o semnificație simplă, cunoscând importanța orezului în cultura japoneză înțelegem că este un nume special.

În mitologia japoneză, acest nume (cunoscut și sub numele de Oinari) este zeitatea fertilității, a orezului, a ceaiului, a agriculturii, a industriei, a vulpilor și a succesului în general și este adesea reprezentată ca o zeitate masculină, feminină sau androgină. Ca o curiozitate, în Japonia există peste 40.000 de sanctuare dedicate zeității.

Ei bine, este vorba despre Inari. Până în prezent și conform celor mai recente cifre ale INS (Institutul Național de Statistică), vârsta medie a celor 61 de băieți și fete care se numesc nu depășește 10 ani, deci este un nume nou în Spania.

În cazul fetelor, există doar 41 de fete numite Inari în Spania, cu o vârstă medie de 8,4 ani, în timp ce în cazul bărbaților, unde există doar 20 de băieți Inari, vârsta medie este de 9,7 ani, ceea ce îl face o opțiune foarte specială dacă suntem în căutarea unui nume unic și original.

Citește și „Numele unisex inspirat din mitologia romană purtat de mai puțin de 200 de fete și băieți din Spania”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Numele Diana: Putere, grație și istorie

Numele Diana este unul deosebit de popular și răspândit...

De ce ar trebui să ai un jurnal ca adult

La orice vârstă, scrierea unui jurnal pentru adulți...



Cele mai noi articole

Top citite
Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare / FOTO: freepik.com @EyeEm

Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?”

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!”

Cum să-ți dai seama când un copil nu este bine la școală? Există semne care vorbesc în locul lui! / FOTO: freepik.com @ simonova1407

Cum să-ți dai seama când un copil nu este bine la școală? Există semne care vorbesc în locul lui!

pixel