ACESTA este obiceiul simplu de două minute pe care un expert îl face în fiecare zi pentru a se simți mai fericit. Neil Pasricha, autor a 10 cărți despre fericire
Data publicării:
Probabil ați auzit expresia conform căreia fericirea nu este o destinație, ci o direcție. După cum se spune, a fi fericit nu este ceva care se va întâmpla în mod magic prin atingerea unui anumit obiectiv sau realizare, ci ceva care se construiește (și se bucură) zi de zi.

Cineva care a identificat bine acest lucru este Neil Pasricha, autor a 10 cărți și jurnale despre fericire, recunoștință, obiceiuri și reziliență, care ne ajută să avem o mentalitate mai pozitivă, dar mai ales o viață mai fericită.

Și, potrivit lui Pasricha, a fi fericit este mult mai simplu decât am putea crede: este suficient să facem acest obicei în fiecare zi timp de două minute pentru a ne simți mai fericiți.

Pasricha explică faptul că această metodă se numește „Trandafir, trandafir, spin, germene” și este un exercițiu pe care îl putem face singuri sau în compania altora, fie cu partenerul, familia sau prietenii, pentru a obține pacea și fericirea în fiecare zi.

Iată cum îl puteți pune în practică:

1) Evidențiați două mici plăceri.
Primul pas al acestui obicei este legat de recunoștință și constă în primele două cuvinte ale numelui tău: „Încep prin a-mi scrie primul Rose. Este ceva pentru care sunt recunoscătoare pentru ziua respectivă, indiferent cât de mic”, explică Pasricha.

Menționați că acest lucru ar putea fi ceva la fel de simplu ca întârzierea la o întâlnire, dar șeful să întârzie și mai mult sau, în cazul copiilor, jumătatea de oră de liniște când ambii copii dormeau. În fine.

„Al doilea meu trandafir este o altă mică realizare sau plăcere a zilei, cum ar fi cât de rece și răcoritor a fost dușul la sfârșitul rutinei mele fizice, sau când melodia mea preferată a apărut la radio”, adaugă ea.

După cum puteți vedea, ambii „trandafiri” sunt despre recunoștință și găsirea valorii în lucrurile mărunte, iar Pasricha menționează un studiu care explică de ce practicarea acestor mici mulțumiri este benefică:

Conform studiului „Counting Blessings Versus Burdens”, scrierea de „mulțumiri” nu numai că ne ajută să fim fericiți, dar ne face și să ne simțim mai sănătoși din punct de vedere fizic, comparativ cu plânsul sau evidențierea lucrurilor negative.

2) Procesați momentele dificile
După trandafiri, vine următoarea parte a acestui exercițiu: spinul. Pasricha explică faptul că acesta este momentul să te gândești la ceva ce nu a mers bine, la un moment de suferință sau la cea mai dificilă parte a zilei. „Avem nevoie de spațiu pentru a ne descărca, pentru a procesa, pentru a fi auziți și pentru a trece prin emoție”, spune el.

„Ghimpele” ar putea fi ceva sensibil, cum ar fi o ceartă cu un prieten sau cu un membru al familiei, sau, de asemenea, ceva care ne afectează ziua sau productivitatea, cum ar fi să ne pierdem în acel scroll fără sfârșit în care cădem uneori atunci când verificăm social media.

3) Identificați ceva la care să așteptați cu nerăbdare.
În cele din urmă, ajungem la partea cu izbucnirea. Aceasta implică identificarea unui lucru pe care să îl așteptați cu nerăbdare și pentru care să vă simțiți entuziasmați, fie că este chiar în acea zi, peste câteva săptămâni sau chiar peste ani. Ar putea fi ceva la fel de simplu ca un mic dejun special pe care îl veți pregăti în weekend sau poate un plan sau un obiectiv pe care doriți să îl atingeți peste 10, 15 sau 20 de ani.

Pasricha spune că, chiar dacă sunt lucruri mici sau lucruri care se vor întâmpla peste mult timp, acesta este un lucru care, de asemenea, favorizează fericirea, deoarece, potrivit unui articol al psihologilor Sonja Lyubormirsky, Kennon Sheldon și David Schkade intitulat „Seeking Happiness”, stabilirea și anticiparea obiectivelor și evenimentelor ne face mai fericiți.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

pixel