Aceste nume rare de flori ar putea fi pe placul părinților în 2025!
Data publicării:
Îți plac plimbările prin păduri și grădini, admirând culorile copacilor, florilor și plantelor. Ce-ar fi dacă această dragoste pentru natură te-ar inspira să îi dai viitoarei tale fetițe un nume botanic?

Dacă în curând urmează să devii mamă și iubești florile, iată câteva sugestii de nume potrivite pentru fetița ta!

Florile, plantele și copacii sunt sursa multor nume feminine care adaugă o notă de prospețime. Unele sunt bine stabilite, în timp ce altele sunt mult mai confidențiale. Iată o scurtă trecere în revistă pentru a vă ajuta să faceți alegerea.

Citește și Cercetare Stanford: Acestea sunt numele cu cel mai mic IQ! Studiul a fost realizat pe 7.000 de persoane

Prenume cu litera A

Sursa foto: freepik.com@Holiak

În mitologia greacă, Althea este soția lui Oeneus, regele Calydonului, dar este și o floare drăguță, poate mai cunoscută sub numele de hibiscus sau malva arborilor. Doar 450 de fetițe sunt botezate după ea. Ele sunt sensibile și diplomate.

Amarantul este o plantă ornamentală care produce flori magnifice în formă de spic, de culoare roșu purpuriu, roz strident sau biscuit. Este, de asemenea, un prenume feminin foarte rar, dat de mai puțin de 30 de ori. Amaranthe este o fetiță sensibilă și generoasă.

Anemone: această floare este simbolul eleganței și al rezistenței. Vine în nuanțe de alb, roz și albastru. Este un nume rar, dat la doar 150 de fetițe care au voință puternică și sunt perseverente.

Prenume de la B la G

Sursa foto: freepik.com@freepic.diller

Bleuenn este o mică floare albă, dar este și un nume breton dat la 1.700 de fetițe care sunt dinamice, independente și îndrăznețe.

Camellia este floarea simbolică a statului Alabama. Înflorește din noiembrie până în martie și vine în nuanțe de alb, roz și roșu. Acest nume este dat la 11.000 de fetițe pasionale și ambițioase.

Capucine produce flori portocalii și este un nume răspândit, ajungând în top 100 cu 28.000 de fetițe cu acest nume. Sunt visătoare și au inimi mari.

Dahlia este o floare originară din Mexic și America Centrală, cu o mare varietate de culori: galben, roșu, violet etc. În Franța există 2.300 de dalii, ceea ce face ca acest nume să fie în top 600. Dahlia este o fetiță tolerantă, visătoare și generoasă.

Eglantine este un trandafir sălbatic și un nume dat la 3.500 de fete cu un caracter determinat și grijuliu.

Garance este o plantă colorantă care produce flori mici albe. Este, de asemenea, un nume din calendarul revoluționar. Există 14.000 de Garance în Franța, ceea ce plasează numele în top 200. Fetițele cu numele Garance sunt hotărâte, perseverente și prietenoase!


Idei de nume de la I la L

Irisul este cunoscut și ca orhideea săracului. Dar în limbajul florilor, este asociat cu înțelepciunea, curajul și admirația. Iris este purtat de 24.000 de fete. Numele este în top 50. Este în creștere rapidă. Iris este îndrăzneț, dinamic și independent.

Jacinthe este o floare cu un parfum amețitor și un nume purtat de 700 de fete care sunt sensibile, inteligente și hotărâte.

Lys este floarea care simbolizează sentimentele sincere și este dată la 600 de fetițe din Franța care sunt intuitive și fidele.

Prenume de la M la R

Sursa foto: freepik.com@freepic.diller

Marguerite, această floare luminoasă cu inima galbenă și petale albe, este simbolul bunăvoinței. Este, de asemenea, un prenume purtat de 41.000 de persoane. Deși nu mai este la modă din anii 1970, ea va reveni în forță în următorii ani. Marguerite este o fetiță altruistă și onestă.

Muguette provine de la numele florii care aduce noroc și se dă pe 1 mai: crinul din vale. Un nume foarte rar, se așteaptă să fie dat la mai puțin de 30 de copii în 2025. Muguette este prietenoasă, perseverentă și eficientă.

Pimprenelle este o floare de vară spumoasă ca niște pompoane mov și un nume foarte rar: este dat de mai puțin de 100 de ori. Pimprenelle este plină de vitalitate și ardoare.

Trandafirul este una dintre cele mai cultivate plante din lume! Și un nume purtat de 65.000 de persoane, care este în top 50. Rose este o fetiță entuziastă.

Nume scurte de la V la Y

Violette este o floare mică care crește la marginea pădurilor și a gardurilor vii și înflorește începând cu luna februarie. Este, de asemenea, un nume care își are originea în calendarul revoluționar și este purtat de 17.000 de fetițe și femei cu o dispoziție visătoare.

Iasomia sau floarea de iasomie este o floare albă parfumată. Atribuit de 31.000 de ori, numele este unul dintre primele 100. Yasmine este o fetiță energică și îndrăzneață.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Homepage

Articole similare

Cum să înveți să-ți gestionezi emoțiile

Bucuria, surpriza, furia, tristetea... emotiile fac...



Cele mai noi articole

Cum să înveți să-ți gestionezi emoțiile

Bucuria, surpriza, furia, tristetea... emotiile fac...


Top citite
Părinții cu aceste obiceiuri nu sunt apropiați de copiii lor adulți / FOTO: freepik.com@freepik

Părinții cu aceste obiceiuri nu sunt apropiați de copiii lor adulți

Cercetare Stanford: Acestea sunt numele cu cel mai mic IQ! Studiul a fost realizat pe 7.000 de persoane / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetare Stanford: Acestea sunt numele cu cel mai mic IQ! Studiul a fost realizat pe 7.000 de persoane

Aceste nume rare de flori ar putea fi pe placul părinților în 2025! / FOTO: freepik.com@ noproblemdanushka

Aceste nume rare de flori ar putea fi pe placul părinților în 2025!

„Epidemia” de copii care cred că li se cuvine totul. Înainte de a arăta cu degetul către părinți, vezi motivele care au cauzat această schimbare de comportament! / FOTO: freepik.com @mariiaboiko

„Epidemia” de copii care cred că li se cuvine totul. Înainte de a arăta cu degetul către părinți, vezi motivele care au cauzat această schimbare de comportament!

pixel