ACESTEA sunt liceele unde toți candidații au promovat examenul de Bacalaureat
Data publicării:
Toți candidații din 52 de licee din țară au promovat examenul național de Bacalaureat 2024, sesiunea iunie-iulie, potrivit datelor bacplus.ro.

În această listă am luat în considerare doar unitățile de învățământ care au avut peste 30 de candidați.

Luni, 8 iulie, Ministerul Educației a publicat rezultatele inițiale ale candidaților care au susținut bacalaureatul 2024, înainte de contestații.

În București toți candidații au promovat examenul de Bacalaureat 2024 din Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” și Complexul Educațional Lauder-Reut.

Vezi și „Topul liceelor din București, după media la bac”

Printre liceele din Cluj cu promovare 100% se numără Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” și Colegiul Național „Gheorghe Șincai”.

În Iași, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și Colegiul „Richard Wurmbrand” au rata de promovare de 100%.

Lista integrală cu toate liceele din țară în care elevii au promovat examenul de Bacalaureat poate fi vizualiată AICI.

Citește și Iulia Alexandra Vanzariuc, eleva cu 10 pe linie la Bacalaureat. „Am muncit foarte mult”

Anul acesta aproape 2% dintre candidații înscriși la proba la alegere a profilului și a specializării nu s-au prezentat la examen, adică peste 2.800.

Rata de participare a fost de 98,7%, puțin mai ridicată decât anul trecut, potrivit unei informări de presă a Ministerului Educației. 

De precizat este faptul că anul acesta subiectele de la toate probele la BAC 2024 au apărut în presă și pe internet la puțin timp după ce au început probele.

„125.221 de candidați au fost prezenți la proba la alegere a profilului și a specializării – proba E.d) dintr-un total de 128.055 de candidați înscriși – toate promoțiile – pentru a o susține)”, potrivit Ministerului Educației. În total, 97,8% au dat examenul anul acesta, față de 96,8% prezenți la probă anul trecut.

„Nu s-au prezentat 2.810 candidați, iar 24 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia din urmă nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului”, mai anunță Ministerul Educației, potrivit Edupedu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...



Cele mai noi articole

Cum ar trebui să se desfășoare conversațiile cu copiii mici

Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...

7 mici obiceiuri care te vor face o persoană mai interesantă

Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...


Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

pixel