10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi
Părul de pe corp este una dintre marile supărări ale adolescenților și tocmai în această etapă încep să ia în considerare diferite opțiuni pentru prima epilare. Din acest motiv este bine să știi care sunt metodele cele mai potrivite și când este momentul potrivit pentru prima epilare.
În general, este recomandat ca o adolescentă să aștepte până la vârsta de 15 sau 16 ani, până la prima menstruație. Și aici este indicat să optezi pentru metode mai puțin agresive și nedureroase.
Odată luată decizia de a trece la prima epilare, trebuie puse în practică câteva sfaturi de bază de îngrijire, precum curățarea pielii și apoi evitarea aplicării de creme sau parfumuri.
Mai jos, să vedem cei mai relevanți pași în detaliu:
Curățarea pielii: Se recomandă îndepărtarea murdăriei vizibile pentru a preveni intrarea germenilor în foliculul de păr și a provoca foliculită. În plus, curățarea cu apă caldă dilată porii și ajută la ca epilarea cu ceară să fie mai puțin dureroasă.
Exfoliere: Exfolierea promovează eliminarea celulelor moarte ale pielii care se acumulează în apropierea foliculilor. Folosește doar un exfoliant delicat pentru corp sau un burete curat și uscat pentru a le îndepărta.
Hidratare: Hidratarea după epilare cu ceară este esențială pentru a preveni mâncărimea, diferitele infecții ale pielii și alte iritații.
În prezent, există mai multe opțiuni pentru a începe cu prima epilare cu ceară care este sigură, eficientă și de lungă durată. Fiecare metodă are dezavantajele și avantajele sale, așa că ar trebui să acordați atenție explicației și să alegeți în funcție de nevoile dvs.
Foto: Yan Krukau/ Pexels
Este una dintre primele tehnici pe care ar trebui să o alegi dacă vrei ca „efectul de mătase” să reziste mult timp. Este, de asemenea, o opțiune bună dacă bărbieritul provoacă iritații ale pielii.
Potențialul dezavantaj al acestei metode este disconfortul sau durerea rezultată, deoarece smulge părul de la rădăcină. Ca și în cazul epilatoarelor electrice, disconfortul va depinde de pragul de durere al fiecărei persoane.
Acest tip de tehnică necesită mai multe ședințe lunare pentru a obține un rezultat definitiv și de lungă durată. Spre deosebire de precedenta, este o procedură mai eficientă și nedureroasă.
Bărbieritul este o modalitate ieftină, ușoară, rapidă și sigură de a începe îndepărtarea părului în adolescență. Ideal este să o faci la duș și să săpunești bine zona pentru a evita iritația ulterioară. Cu toate acestea, unul dintre dezavantajele tehnicii este durata scurtă a efectului.
Unul dintre marile mituri despre bărbierit este că face părul să crească mai gros, dar nu este neapărat cazul. În plus, Asociația Academiei Americane de Dermatologie recomandă schimbarea sau aruncarea lamei după 5 utilizări și bărbierit întotdeauna în direcția creșterii părului.
Este una dintre cele mai recomandate opțiuni pentru prima epilare, deoarece este nedureroasă și nu prezintă un pericol pentru piele, atâta timp cât este efectuată după metodele indicate de producător.
Este întotdeauna recomandat să testați crema pentru îndepărtarea părului pe o zonă mică de piele înainte de a o folosi pe întreg piciorul, deoarece poate provoca iritații. Prin urmare, dacă pielea dumneavoastră este sensibilă, utilizarea sa nu este recomandată.
Mașinile electrice de îndepărtare a părului extrag părul de la rădăcină pe măsură ce rola alunecă pe picior, astfel încât efectele acestuia sunt prelungite ca și în cazul ceară.
Foto: Cottombro Studio/ Pexels
Unele dintre avantajele sale includ ușurința în utilizare și portabilitatea (o puteți lua în vacanță sau oriunde doriți). De asemenea, nu produc pete și nu trebuie să așteptați ca părul să iasă complet pentru a le îndepărta.
A avea în vedere care metodă este cea mai potrivită pentru prima epilare și cu ce grijă este necesară implementarea acesteia, este una dintre cele mai frecvente griji în adolescență.
În general, orice procedură este valabilă, deși eficacitatea va depinde de tipul de piele, de caracteristicile părului și de pragul de durere al fiecărei persoane.
În plus, trebuie luat în considerare faptul că în unele părți ale corpului părul are o funcție de protecție, motiv pentru care unii dermatologi nu sfătuiesc îndepărtarea lui completă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...