Afirmația simplă care îți poate schimba viața! Iată frazele care îți aduc armonie în familie și la serviciu
Data publicării:
Cuvinte care pot salva orice prietenie sau relație - dacă le folosești corect.

„Ca mediator certificat, petrec ore întregi pe zi făcând pace pentru cupluri, familii și companii. Cu toate acestea, ca antrenor de viață, îi învăț pe oameni verbul care creează pace, astfel încât să poată evita certurile și medierea”, spune Susan Allan, pentru Your Tango.

Cea mai mare parte a stresului apare acasă, unde oamenii trăiesc cot la cot, încercând să aibă pace și intimitate și disperați ca toți ceilalți să facă liniște, să-și vadă de treaba lor și să se înțeleagă, dar acest lucru se întâmplă rar în majoritatea caselor. 

Există fraze pe care le puteți învăța și puteți trăi o viață pașnică astfel încât partenerul, familia și ceilalți să coopereze și să nu aveți niciodată nevoie de o terță parte pentru a rezolva conflictele.

Empatia este principalul instrument de care aveți nevoie acasă și la birou pentru a evita aproape toate certurile și dezacordurile pentru tot restul vieții.

Iată câteva fraze pacificatoare care funcționează ca prin magie cu (aproape) toată lumea din viața ta

„Ați fi dispus să...”, o alternativă EXCELENTĂ

Sursa foto: freepik.com@master1305

Aceste afirmații pot salva orice relație.

Universitatea Cambridge susține ideea că certurile intrafamiliale sunt create de orgolii și de confuzia cu privire la cine este șeful. Într-o familie, nu există un șef, ci membrii familiei care țin unul la celălalt.

În loc să le spuneți copiilor sau soțului/soției ce să facă, „Ați fi dispuși să” funcționează mult mai bine.

„Ai fi dispus să duci gunoiul? Ar însemna mult pentru mine”. Dacă membrul familiei dumneavoastră face ceea ce îi cereți, asigurați-vă că spuneți „Mulțumesc”.

„Ai fi dispus să faci treburile casnice acum, ca să ne putem uita la un film mai târziu în această seară?”

Din nou, aceasta nu este o cerere, nu este un ordin. Dacă membrul familiei tale spune „Nu”, trebuie să treci peste, pentru că a fi părinte sau soț nu te face șef!

În loc să puneți unei persoane tinere o întrebare directă precum „Ai teme pentru acasă?”, deoarece aceasta poate oferi ocazia unei scuze sau chiar a unei minciuni, puteți spune, „Din moment ce probabil ai o mulțime de teme, ai fi dispus să le începi înainte de cină, astfel încât să avem timp pentru un joc după aceea?”

Fie că este vorba de a trage la coș, de a juca Monopoly sau orice altceva, îl învățați pe un tânăr cum să își planifice și să își programeze munca și distracția atunci când comunicați în acest fel.

„Înțeleg de ce vă simțiți așa...”

Sursa foto: freepik.com@Ferman Bagus Istuhri

Atunci când cineva este furios și îi oferiți empatie, veți observa că furia din cuvintele și tonul ascultătorului scade pe măsură ce folosiți verbul empatic pe un ton calm, neutru din punct de vedere emoțional, după cum susține Australian Journal of Psychotherapy.

De exemplu, într-o conversație cu un șef frustrat, îl puteți încuraja să vă lase să vă păstrați locul de muncă recunoscând cum se simte, dar obținând claritatea de care aveți nevoie pentru a merge până la capăt”.

„Îmi pare rău, ai dreptate...”

Dacă faceți o greșeală, așa cum face toată lumea, este mult mai rapid să o recunoașteți și să rezolvați problema decât să o negați și să începeți o ceartă.

Soț/partener: „De câte ori te-am rugat să nu pui cutia unsuroasă de pizza pe masă!”

Tu: „Ai dreptate, îmi pare foarte rău. Duc cutia la coșul de compost și voi curăța masa. Sunt de acord că nu vrem să stricăm masa.

În acest exemplu, în care de fapt întârziați mai mult decât partenerul, este mai bine să nu vă enervați că partenerul este supărat sau nerăbdător, ci mai degrabă să lăsați realitatea sincronizării voastre să existe. Nu trebuie să vă apărați. 

Soț/partener: „Nu ești gata încă? Trebuie să te aștept din nou?”

Tu: „Sunt gata, dragă, și sărut copilul de noapte bună, ies într-o secundă.” sau ”Gata, dragă, sper că îți place ținuta mea!” 

Ajută dacă te angajezi să fii gata în același timp cu partenerul tău, așa că ai putea spune:

„Ai dreptate, dragă, sunt gata pentru că m-am angajat să încep să mă pregătesc cu 10 minute mai devreme decât tine pentru că am nevoie de mai mult timp și știu că viața va fi mai ușoară pentru amândoi când vom fi gata să plecăm în același timp.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Numele de fetiță care este plin de eleganță și mister

Dacă urmează să ai o fetiță, iată ce semnificație are...

Cele mai frumoase cântecele de toamnă pentru copii

Toamna este un anotimp plin de magie, perfect pentru a...

Poezii de toamnă pentru copii

Toamna aduce cu ea o lume plină de culori și mistere care prind viață în...



Cele mai noi articole

Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel