Ai auzit vreodată de Regula 777? Cum ți-ar putea salva aceasta relația, potrivit unui expert
Data publicării:
Cum te poate ajuta regula 777 să îți menții relația pe termen lung? Un expert explică modul în care funcționează această metodă! 

Ai auzit vreodată de Regula 777?

Bruce Y. Lee, un autor pasionat de relațiile de cuplu, a discutat despre această metodă care ar putea oferi cuplurilor o pauză binevenită, așa cum a explicat în rubricile Psychology Today.

Primul „7” se referă la șapte zile.

„La fiecare șapte zile, ar trebui să ai o întâlnire cu partenerul tău, nu cu altcineva”, sugerează autorul. Programarea unei întâlniri doar pentru voi doi, fără copii, prieteni sau membri ai familiei, vă permite să vă reconectați profund.

Lipsa distragerilor vă permite să vă concentrați întreaga atenție asupra partenerului. Este un moment potrivit pentru a reflecta asupra lucrurilor care v-au plăcut în săptămâna care a trecut.

Al doilea „7” corespunde celor șapte săptămâni.

„La fiecare șapte săptămâni, tu și partenerul tău ar trebui să petreceți o noapte împreună. Aceasta nu înseamnă să dormiți în subsol sau în casa socrilor. În schimb, ar trebui să fie departe de casă, într-un hotel sau într-o stațiune, departe de ceilalți și să includă o noapte de relaxare”, explică autorul.

Ieșirea din rutina zilnică îți permite să uiți de griji și să te bucuri de un moment de intimitate. Descoperirea unor locuri noi este benefică și pentru moralul vostru.

Creați ocazii pentru a trăi momente de calitate

În cele din urmă, al treilea „șapte” se referă la o perioadă de șapte luni.

„La fiecare șapte luni, ar trebui să luați o vacanță sau să evadați într-un loc romantic. Aceasta ar trebui să dureze mai mult decât o singură noapte și să fie o modalitate de a vă deconecta complet de la rutina zilnică și de la responsabilitățile cotidiene.”

Acest tip de escapadă vă oferă o oportunitate prețioasă de a petrece timp de calitate împreună, fără distrageri sau obligații. Expertul explică faptul că o astfel de perioadă vă permite să vă reconectați la nivel intelectual, emoțional și fizic.

În acest timp, aveți ocazia să înțelegeți mai bine cum se simte fiecare dintre voi în relație și cum vă descurcați împreună. Este, de asemenea, o oportunitate de a face ajustări esențiale în relație, de a corecta eventualele probleme și de a vă asigura că lucrurile nu scapă de sub control.

Dacă numărul șapte nu se potrivește nevoilor sau posibilităților voastre, din motive financiare sau organizaționale, este important de știut că regula poate fi adaptată.

Puteți modifica frecvența acestor întâlniri, fie că este vorba de a o crește sau de a o micșora. Ideea principală nu este să urmați cu strictețe acest interval, ci mai degrabă să stabiliți un ritm constant de întâlniri și momente speciale care să se integreze armonios în viața de cuplu.

Această rutină ajută la menținerea unei conexiuni puternice și sănătoase între parteneri, contribuind astfel la durabilitatea și satisfacția în relație.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...

Femeile divine: Nume de zeițe celebre ale lumii antice

În mitologiile antice, femeile divinități au jucat un...



Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel