Alertă pe Aeroportul din Hamburg: Copil de 4 ani, ținut ostatic într-o mașină, sub aripa unui avion, de propriul tată
Data publicării:
Momente de panică, aseară, pe aeroportul din Hamburg din Germania, intormează Reuters. Autoritățile au anunțat că un bărbat a răpit un copil în propria mașină. Evenimentul a fost alertat în jurul orei locale 20.00.

Sursa alertei a fost chiar soția bărbatului, care a reușit să sune la poliție înainte ca individul să intre pe teritoriul aeroportului. Copilul, în vârstă de patru ani al cuplului, a fost ținut ostatic de către tatăl său. Situația a luat o turnură periculoasă odată ce individul a reușit să treacă de zona de securitate a aeroportului și a ajuns pe pistă cu mașina personală. Aici, el a tras două focuri de armă în aer și a aruncat două sticle cu substanțe inflamabile pe pistă, adâncind teama și confuzia.

Potrivit poliției, evenimentul ar fi izvorât dintr-o dispută legată de custodia copilului între cei doi soți. La fața locului s-au mobilizat psihologi și ofițeri specializați în negocieri pentru a gestiona situația, potrivit Reuters.

Mașina a rămas parcată sub un avion pe platforma aeroportului, iar sute de oameni au fost blocați în terminal, cu mai multe zboruri oprite. 

Citește și Obstacolele „invizibile” pe care le confruntă copiii cu autism. Mămica Maria: „Ar putea fi evitate!”

Zborurile, oprite

Aeroportul din Hamburg a fost acoperit de forțe de securitate în urma incidentului. Numeroase zboruri au fost oprite. 27 dintre zboruri au afectate de această situație tensionată. În plus, mai multe avioane au fost evacuate pentru a asigura siguranța pasagerilor și a echipajelor.

Potrivit poliției, negocierile cu bărbatul în vârstă de 35 de ani au avut loc în limba turcă și au durat o perioadă semnificativă. Autoritățile au depus eforturi considerabile pentru a rezolva această situație delicată și periculoasă.

„Operațiunea continuă. Negociatorii noștri sunt în contact cu bărbatul”, a postat duminică poliția pe platforma de socializare X, cunoscută anterior drept Twitter.

Este demn de menționat faptul că Aeroportul din Hamburg a mai fost închis în octombrie din cauza unei alerte de atac asupra unui avion provenit din Teheran. Această serie de incidente a pus în alertă întregul aeroport și a generat o reacție rapidă din partea forțelor de securitate.

Vezi și OMS și UNICEF avertizează: „Decesele copiilor cauzate de deshidratare reprezintă o amenințare în creștere” în Gaza



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: aeroport  copil  hamburg  ostatic  tata 

Articole similare

Ultimă oră: MODIFICĂRI pentru Evaluarea de clasa a II-a

Extinderea duratei testului la Evaluarea Naţională...



Cele mai noi articole

Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv

Școala a început de curând, astfel că este esențial să...

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Foto: Freepik@freepik

Testul prăjiturii: Cum să-ți înveți copilul să reușească în viață, după metoda Standford

pixel