Care este povestea celebrei carpete „Răpirea din serai”. Cât a ajuns să coste în prezent
Carpetele tradiționale...
„Eu nu știu să spun asta, pentru că eu cred că trebuie să fie făcute niște calcule serioase. Sunt convinsă că niște oameni se ocupă de asta și știu cât de mult sau de puțin”, a spus Andreea Esca la emisiunea La Măruță.
În ceea ce privește impactul aparent al acestor influențe negative, Andreea Esca sugerează că fenomenul poate fi amplificat de vocea puternică a unei minorități: Pe de altă parte, pot să spun că în general toate aceste lucruri care ne șochează nu sunt multe, sunt puține, dar oamenii ăia sunt vocali și atunci ție ți se pare să sunt mulți, dar ei de fapt sunt 5%. Eu nu știu să-ți spun că e așa sau nu e așa pentru că nu am datele necesare”.
Esca adaugă că, în opinia sa, valorile tradiționale și principiile de disciplină încă au relevanță în educația tinerilor: „Cred că pe vechi, asta cu milităria jos din pod funcționează în continuare. Așa cred eu, că a fi prea relaxat nu e în regulă”.
Andreea Esca a împărtășit o întâmplare din experiența sa de mamă, evidențiind importanța stabilirii și menținerii limitelor pentru adolescenți. Ea a povestit despre discuția avută cu un medic pediatru american, care i-a oferit sfaturi prețioase într-un moment de îngrijorare intensă.
„Eu am vorbit cu un medic pediatru american care a scris o carte foarte bună pe care toate mamele o citeau înainte. Omul acela mi-a explicat foarte clar pentru că eu aveam foarte mari griji, nu știam ce o să fac, Alexia avea 2-3 luni. L-am întrebat ce o să fac, mie îmi e frică, în adolescență cum o să facem?
Și medicul pediatru american mi-a spus inclusiv treaba asta: `trebuie să le puneți limite pentru că din sondajele pe care noi le-am făcut cu copii, care erau adolescenți, care erau liberi să facă tot ce vor, în momentul în care noi îi întrebam cum sunt părinții voștri? niciunul nu a răspuns foarte mișto, sunt cool, ci spuneau că nu le pasă`. `Cum e mama ta?` `Aaa, nu-i pasă, pot să fac ce vreau!`
Deci, nu era cu o notă pozitivă, era cu `nu-i pasă`.
Și-mi spunea trebuie să impuneți limite și să vă țineți de limite.
De exemplu, dacă îi spuneți să vină acasă de la petrecere la ora 12 noaptea, întotdeauna la 12 noaptea să fiți la ușă, să-i deschideți ușa, să fiți prezent. Nu-i dați oră și după aia plecați și vă culcați. Pentru că atunci el știe că oricum vine tu dormi. Și-mi zicea că în momentul în care tu deschizi ușa, omul ăla, o fi el derbedeu sau golan, dar are bun-simț și zice `bă, mă vede mama că deschide ușa și eram vai de mine`.
Vreau să spun că limitele sunt foarte importante și să te ții de ele”, a mai precizat prezentatoarea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Carpetele tradiționale...
La nașterea prințesei...
Într-un videoclip postat pe...
Decizia de a trimite un copil...
Mulți dintre noi s-au simțit...
De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...