David Popovici, sfaturi prețioase pentru elevi. „Mi se pare că e din ce în ce mai ușor să ne lăsăm păcăliți de iluzia asta că dacă obții ceva material vei deveni fericit”
Această declarație a fost făcută într-un podcast organizat de Academia de Studii Economice (ASE) din București.
Referindu-se la importanța educației formale, în contextul în care în era digitală oricine poate învăța urmând cursuri online, Andreea Esca a subliniat că ea crede în educația oferită de profesori bine pregătiți.
Potrivit acesteia, un profesor slab sau care nu reușește să se conecteze cu elevii nu va putea atrage tinerii către disciplina pe care o predă.
„Eu cred foarte mult în educație. Dar cred foarte mult în profesori. Cred că nu poți beneficia de o educație cumsecade dacă nu ai profesori cu har. Cred că poți să mergi la o materie care poate fi extrem de interesantă, dar să nu-ți placă fiindcă ai un profesor slab. Și să nu înveți pentru că profesorul nu are har, nu are chef, vine pentru că nu lucrează altundeva”.
Pe de altă parte, jurnalista a arătat cum un profesor implicat poate face chiar și o materie mai puțin atrăgătoare să devină captivantă pentru elevi:
„Dar poți să ai o materie care nu e cea mai fascinantă, dar care e predată de un profesor la care se vede că îi place ce face și crede în ce spune. Și atunci poate să te facă să îți placă și ție. Cred că asta se întâmplă în toate universitățile din lumea asta, în toate școlile și liceele”.
Andreea Esca a povestit despre experiențele personale care i-au marcat parcursul educațional, punând accent pe rolul învățătorilor și profesorilor săi din copilărie, care i-au transmis pasiunea pentru învățare și creativitate.
„Eu am făcut multe lucruri în viața mea datorită învățătoarei mele pentru că era un om cu har, credea în mine, spunea că pot face orice, mă ducea la teatru, la film.
Am avut apoi o profesoară de engleză care iubea copiii și, pe timpul comunismului, avea în școală un laborator fonic, ne aducea casete.
Ne punea să facem diferența între cum vorbesc americanii, cum vorbesc britanicii. Făceam scenete, iar pentru noi copiii era ca și cum nu făceam școală.
Toată lumea a vorbit apoi engleză și am fost îndrăgostiți de engleză. Am luat posturile [N. Red. la serviciu] pentru că am dat de oameni îndrăgostiți de ce făceau”, potrivit Edupedu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Fiecare copil are talente...
Curiozitatea este motorul...
Încrederea în sine este una...
Succesul nu este doar o...
Dragostea și afecțiunea sunt...