Andreea Marin: „Eu nu sunt prietenul tău de joacă. Nu ne tragem de șireturi oricând, oricum. Este o egalitate prost înțeleasă”
Data actualizării:
Data publicării:
Relația dintre părinți și copii ar trebui să se bazeze pe respect, este părerea Andreei Marin.

Invitată recent la podcastul Celebru și Părinte, moderat de Marius Gheorghiu, cunoscuta Andreea Marin a vorbit despre cum ar trebui să fie relație dintre părinte și copil.

„Pe copil nu trebuie să-l atingi cu o vorbă, nu trebuie să-i spui aia. Stai domnule, ca nu se poate chiar așa. Eu am o expresie: cu copilul meu nu sunt prieten sau nu sunt numai prieten. Eu nu sunt prietenul tău de joacă.

Nu ne tragem de șireturi oricând, oricum. Ne jucăm, dar eu sunt și părintele tău responsabil care are mult mai multă experiență de viață decât tine și care este aici lângă tine cu o mare responsabilitate, aceea de a te învăța lucruri.

Dacă suntem la nivel de egalitate eu nu te pot învăța niște lucruri. E o egalitate prost înțeleasă. Deci am și responsabilități, iar tu ai și datoria respectului față de părintele tău”, a spus Andreea Marin, la podcastul Celebru și Părinte.

Comunicarea este fundamentul relației dintre părinți și copii. O comunicare eficientă nu doar îmbunătățește înțelegerea reciprocă, dar și contribuie la dezvoltarea emoțională și socială a copilului. 

Comunicarea deschisă între părinți și copii este esențială pentru o relație sănătoasă. Aceasta nu doar ajută la transmiterea valorilor și regulilor familiei, dar și permite copiilor să-și exprime emoțiile, să-și dezvolte abilitățile sociale și să învețe să ia decizii în mod responsabil.

Citește și „Până nu țip la el, nu face ce-i spun eu”. Teodora Mețiu explică de ce se întâmplă asta: "Părinții nu tratează copilul ca pe o ființă, ci ca pe o păpușică"

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său conform experților / FOTO: freepik.com @freepik

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său, conform experților

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

pixel