„Ar trebui să fie copii, nu să-și facă griji pentru chirie!” Revolta părinților după ce o mamă a anunțat că îi obligă pe micuți să îi dea bani pentru utilități și mâncare
Data publicării:
O mamă a generat o dezbatere prin metoda pe care o folosește pentru a se asigura că ai ei copii sunt educați în privința gestionării banilor. 

Samantha Bird a apelat la TikTok pentru a împărtăși că cei trei băieți ai săi, cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani, sunt responsabili să plătească chiria, utilitățile și o parte din cheltuielile alimentare în fiecare lună.

„În fiecare săptămână, ei primesc câte 6 dolari. Un dolar pe săptămână este alocat pentru cheltuielile lor lunare”, a explicat mama în videoclipul ei. Atunci când vine momentul plății, fiecare băiat îi datorează mamei câte un dolar pentru chirie, unul pentru utilități și unul pentru alimente. „Urmăresc înregistrările lor bugetare și alte categorii de cheltuieli sunt stabilite după aceste plăți. Ei pun acel dolar într-un plic separat pentru utilități, iar apoi, la începutul lunii următoare, îi cerem pentru factura lor”, a adăugat Bird.

În privința raționamentului său de a introduce conceptul facturilor și cheltuielilor la o vârstă atât de fragedă, Bird a subliniat că acest lucru creează un „mediu sigur” pentru învățarea despre bani, spre deosebire de a se confrunta cu asta când sunt mai mari.

„Vreau să le dezvolt simțul responsabilității și să învețe cum să administreze cheltuielile.”

@samanthabirdshiloh SAVING! ???? This week the financial skill we’re working on is Saving. If you’ve seen my videos, you know that we have worked on saving with them in the past so this week we’re specifically touching on Interest Rates! #financialliteracy #financialeducation #parenting #kids #budget #budgeting #saving #savingmoney #budgetingapp #parentingtips #kidspersonalfinance #personalfinance ♬ original sound - Samantha Bird

„Se confiscă bicicletele sau sunt evacuați dacă nu plătesc?”

După ce a fost postat, videoclipul ei a fost vizionat de peste 5 milioane de ori, iar mulți oameni au lăsat comentarii cu privire la concept.

„Ce idee minunată!”, a scris un utilizator

Un alt internaut a fost de acord, remarcând: „La început am fost uimit, apoi am realizat că ar trebui să învăț asta în orice moment al vieții mele.”

Cu toate acestea, nu toată lumea a fost de acord cu ideea, unii considerând că plata chiriei nu ar trebui să fie o preocupare pentru copiii din școala elementară.

„Aceștia sunt doar copii, nu ar trebui să își facă griji pentru așa ceva”, a scris cineva în comentarii.

„Sunt foarte mici. Ar trebui să li se permită să se bucure de viață fără griji pentru o perioadă”, a spun un alt comentator.

Alții au ridicat întrebări legate de sistem, cum ar fi ce se întâmplă dacă una dintre facturi nu este plătită sau unde ajung banii colectați.

„Mă întreb dacă puneți banii pe care îi colectați într-un cont pentru viitorul lor?”, a întrebat o persoană.

„Se confiscă bicicletele sau sunt evacuați dacă nu plătesc?” a întrebat un alt internaut.

„Vreau să înțeleagă asta acum, când sunt mici”

Bird a continuat să posteze videoclipuri ulterioare, abordând câteva dintre întrebările frecvente despre decizia ei de a-i obliga pe copiii să plătească chiria. Inițial, a confirmat că nu va evacua copiii dacă nu reușesc să plătească niciuna dintre facturi.

Ea a explicat că intenționează să facă experiența plății facturilor „ușoară și distractivă”. Apoi, a detaliat motivul pentru care îi implică pe copiii ei în acest proces, dorind ca aceștia să înțeleagă controlul financiar și să gestioneze cheltuielile - abilități esențiale pentru viitorul lor.

„Vreau să înțeleagă asta acum, când sunt mici și când totul este încă distractiv pentru ei”, a explicat Bird, precizând că banii plătiți de copiii ei vor fi depuși în conturi de economii individuale care îi vor ajuta pe aceștia când vor fi mai mari.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel