Atenție, părinți! 5 greșeli frecvente când vine vorba de ajutor la teme
Data actualizării:
Data publicării:
Tema pentru acasă este o parte cheie a educației unui copil, deoarece ajută la consolidarea a ceea ce a învățat la școală și la dezvoltarea abilităților. Nu este un secret pentru nimeni că temele pot fi o sursă de stres și tensiune atât pentru copii, cât și pentru părinți, dar este în regulă ca părinții să ajute la teme? Și dacă da, care sunt greșelile pe care aceștia trebuie să le evite?

Ajutor parental la teme? Temele pot fi o perioadă provocatoare și stresantă atât pentru copii, cât și pentru părinți, dar evitarea greșelilor comune poate face procesul mai productiv.

Oferind îndrumare și sprijin, încurajând independența și autonomia, oferind feedback constructiv și întărire pozitivă, creând un mediu pozitiv și abordând dificultățile de învățare, puteți ajuta copilul să dezvolte abilitățile de care are nevoie pentru a reuși academic și nu numai.

Ca părinte, vrei să-ți susții copilul, dar uneori poți să faci greșeli fără să știi, care îi împiedică progresul. În acest articol, dezvăluim cinci greșeli frecvente pe care le fac părinții atunci când îi învață copiilor să ajute cu temele și cum să le evite.

Ajutorul la teme ca conduită dăunătoare

1. Părinții fac treaba pentru copiii lor

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții este că lucrează în loc de temele copilului. Deși acest lucru este tentant pentru a economisi timp și a evita conflictele, îl privează pe copil de oportunitatea de a învăța și de a dezvolta abilități de rezolvare a problemelor. În schimb, oferă îndrumări și sprijin și încurajează-ți copilul să-și dea seama singur.

2. Părinții sunt prea implicați

Deși este esențial să fii implicat în viața academică a copilului tău, implicarea prea mare poate fi contraproductivă. Trecând peste copilul tău în timp ce lucrează, îl poate face să se simtă presat și copleșit și îl poate împiedica să-și dezvolte independența și autonomia. În schimb, oferiți copilului un spațiu care are nevoie de muncă independentă și oferiți sprijin și asistență DOAR atunci când este necesar.

2. Fotografie... (pexels-olia-danilevich-5088174-1_00104100.jpg)

Fotografie de la Olia Danilevich/ Pexels

3. Criticați și pedepsiți

O altă greșeală pe care o fac părinții este criticarea și pedepsirea copilului pentru greșeli sau note proaste. Deși este esențial să-ți încurajezi copilul să facă tot posibilul, a fi excesiv de critic sau a pedepsi îi poate afecta stima de sine și motivația. În schimb, concentrează-te pe a oferi feedback constructiv și întărire pozitivă pentru a-ți încuraja copilul să încerce în continuare.

4. Crearea unui mediu stresant

Tema pentru acasă poate fi suficient de stresantă de la sine, iar adăugarea unui mediu tensionat sau stresant poate înrăutăți situația. În calitate de părinte, este important să creați o atmosferă pozitivă și încurajatoare care să vă încurajeze copilul să muncească din greu și să facă tot posibilul. În loc să-i faceți presiuni, încercați să faceți timpul temelor plăcut, incluzând activități distractive sau oferind stimulente pentru finalizarea temelor.

3. Fotografie... (pexels-olia-danilevich-5088191_08697500.jpg)

Fotografie de la Olia Danilevich/ Pexels

5. Ignorați dificultățile de învățare

În cele din urmă, una dintre cele mai importante greșeli pe care le fac părinții este ignorarea sau ignorarea dificultăților de învățare ale copilului lor. Dacă copilul dumneavoastră are probleme cu temele, în ciuda eforturilor sale, ar putea fi un semn al unei probleme de bază care necesită ajutor profesional. În loc să presupuneți că copilul dumneavoastră este leneș sau nemotivat, consultați un profesor sau un profesionist din educație pentru a vedea dacă există probleme de fond care trebuie abordate.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!”

Stilurile parentale care îi fac pe copii perfecționiști. Psihoterapeut: „Mulți oameni îl confundă cu dorința de a excela. În realitate, e exact opusul!” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Stilurile parentale care îi fac pe copii perfecționiști. Psihoterapeut: „Mulți oameni îl confundă cu dorința de a excela. În realitate, e exact opusul!”

pixel