Au fost afișate rezultatele inițiale ale repartizării în liceele militare
Data publicării:
Ministerul Educației a publicat joi, 11 iulie 2024, rezultatele inițiale ale repartizării în liceele militare, pe admitere.edu.ro.  

Listele cu elevii admiși în liceele militare cuprind mediile de admitere și colegiile la care au fost repartizați.

Există 5 colegii naționale militare în România:

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza;Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia;Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc;Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova;Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța.

Sunt 816 elevi admiși și 700 care nu au intrat la vreun liceu militar, arată rezultatele inițiale de pe admitere.edu.ro.

La repartizarea inițială în liceele militare 2023, erau peste 810 de elevi admiși și aproape 520 care nu au fost admiși.

Până vineri, 12 iulie, elevii pot confirma locurile

Potrivit calendarului de admitere la liceele militare 2024, solicitarea, în scris, pentru renunțarea la locul obținut, după caz, se face până vineri, 12 iulie, la ora 14:00.

Confirmarea locului ocupat, prin completarea Cererii de înscriere în colegiu (e-mail, online) are loc joi și vineri, mai exact 11-12.07.2024, până la ora 16:00.

Urmează apoi completarea locurilor rămase libere ca urmare a renunțării la locul obținut, prin repartizarea manuală centralizată: 15.07.2024, orele 08:00 – 13:00.

Transmiterea listei candidaților declarați „ADMIS”, în format electronic, la Centrul Național de Admitere, prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată se face pe 15 iulie.

Afișarea rezultatelor finale este pe 15 iulie, luni, după ora 15:00.

Transmiterea dosarului candidatului, completat cu „Cererea de înscriere” și „Fișa de echipare” completată, prin grija comandantului colegiului unde elevul a susținut testul grilă, la colegiul unde acesta a fost declarat admis: până cel târziu la data de 18.08.2024.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel