Moduri de a-ți învăța copilul EMPATIA. Terapeut: „Mulți adulți au fost programați altfel. Totuși, acestea sunt fundamentale pentru dezvoltarea copilului”
Cei de la filiera teoretică, profil real (specializările mate-info, științele naturii), filiera vocațională (militar) și cea tehnologică au dat examenul la Matematică, iar cei de la filiera teoretică – profilul umanist și filiera vocațională (profil artistic, sportiv, unele specializări de la profil pedagogic, profil teologic) au dat examen la Istorie.
Cei care au susținut proba la matematică susțin că subiectele au fost accesibile, nivelul a fost cu mult sub cel al simulării din primăvară, însă un singur exercițiu va face diferența între media 9 și 10.
„Deci a fost foarte ușoară. Eu sunt la real, la științe ale naturii, și au dat foarte simplu.
La Subiectul I nu cred că a avut nimeni nicio problemă, Subiectul II la fel, foarte simplu, nu am avut nici un fel de complicații. Singura problemă pe care am observat-o și la colegii mei a fost la Subiectul III, la exercițiul 1.
Acolo a fost o inegalitate care nu prea avea legătură cu tabelul de variații”, a declarat Alexandru Boroleanu, elev al Colegiului Național „Mihai Eminescu” Botoșani, pentru Părințiși Pitici.
Deși s-a pregătit aproximativ doi ani la această materie, Alexandru spune că nu îl va ajuta deloc în viitor.
„Am făcut pregătire din clasa a 11-a până recent, când am descoperit ce vreau să fac în viață, ce vreau să urmez. Vreau să mă duc la Limbi Străine (n.r. Facultatea de Limbi și Literaturi Străine) la București.
Nu mă ajută deloc, mi-am dat seama cu o jumătate de lună în urmă. Nu am știut ce vreau să fac, am avut tot felul de opțiuni, m-am gândit la Psihologie, m-am gândit să mă fac profesor, o grămadă chestii”, ne-a mai spus Alexandru Boroleanu.
Dacă la Matematică elevii au întâmpinat unele dificultăți, cei care au susținut proba la Istorie spun că subiectele au fost ușoare și necesitau, ca de obicei, puțină atenție.
„Proba a fost ușoară, a fost una accesibilă. Consider că subiectele au putut fi rezolvate de elevii care au învățat și cred că ne-am așteptat cu toții la acest subiect.
Dacă erai bine pregătit, cu siguranță puteai să rezolvi toate subiectele. Am început pregătirea din septembrie și am învățat în fiecare zi pentru toate obiectele. Cu siguranță voi lua peste 9”, a declarat Andrada Cical, elevă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Botoșani.
Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:
• susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
• obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
S-a terminat vacanța de iarnă pentru elevii din România!
Elevii de clasa a XII-a intră...
Dacă vorbim despre familii numeroase, cele cu trei sau...