Băiețelul aruncat de propria mamă de la balconul unui hotel din Botoșani s-a trezit din comă
Data publicării:
Băiețelul de 3 ani aruncat de propria mamă de la balconul unui hotel din Botoșani s-a trezit din comă chiar de ziua lui de naștere. 

Cazul celor doi copii aruncați de propria mamă de la balconul unui hotel din Botoșani a șocat întreaga țară. După ce fratele său mai mic a murit pe loc, micuțul în vârstă de 3 ani s-a luptat săptămâni la rând să trăiască.

Inițial, medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire, având în vedere starea gravă în care a fost adus la spital. L-au ținut conectat la aparate zile în șir, dar chiar când se pregăteau să îl deconecteze, minunea a avut loc și s-a trezit. Atât medicii care l-au tratat, cât și tatăl băiețelului sunt șocați dar și fericiți de miracolul produs chiar de ziua celui mic de naștere, informează România Tv.

După ce băiețelul a fost detubat, a început imediat să plângă. Tatăl său este pregătit să îl țină pe cel mic departe de orice pericol și să îl facă să uite de momentele dificile din pragul morții. În schimb, mama celui mic se află, în continuare, în arest preventitv, după ce anchetatorii au stabilit că avea discernământ la momentul comiterii faptelor.

În urmă cu aproximativ o lună, Lorela Babii a vrut să se sinucidă împreună cu cei doi copii ai săi. După ce și-a aruncat fiii de pe balconul unui hotel din Botoșani, a amenințat că se aruncă și ea, însă a fost convinsă de autorități să renunțe la intențiile ei. Înainte de tragicul eveniment, aceasta i-a trimsi un mesaj de adio soțului său, plecat la acel moment la muncă în București.

„Mulțumesc că m-ai făcut să fac ceea ce nu voiam. Sper să fii fericit acum că ai scapăt de noi și nu mai trebuie să ne trimiți bani, că am înțeles că asta era marea ta problemă. Cel mai rău îmi pare pentru copii, că ei nu au nicio vină. Dar nu îi pot lăsa așa ai nimănui. Nimeni nu o să îi iubească. Sper să fii fericit fără noi. Adio!”, a scris ea în bilet.

Potrivit psihologului criminalist Tudorel Butoi, Lorela Babii suferise o ruptură profundă de soț, lucru ce a dus la un comportament deviant în raport atât cu propria persoană, cât și cu copiii și familia. În plus, și problemele financiare au afectat relația dintre soți, lucru invocat chiar de mamă.

„Poate să fie vorba de o depresie sau de o răzbunare către soțul dânsei. În experiența noastră, a Institutului de Criminalistică a Poliției Capitale, au mai fost cazuri identice. Este vorba de o fractură gravă între soți, care n-a putut să fie gestionată datorită temperamentului și structurii mamei. Mama este, din punctul meu de vedere în debut hebefrenic (asociat schizofreniei, n.r.) cu disfuncționalități grave de personalitate. Se acumulează tensiunea conflictuale dintre soți de asemenea manieră încât conduce în situațiile acestea la comportamente impulsiv-agresive și agresivitatea se întoarce împotriva ei, împotriva copiilor, împotriva familiei. Vedeți că se duce cu copiii și se cazează. Între ea și soți există situații conflictuale, mesajul acela este ireverențios ș.a.m.d. Deci avem de-a face cu un debut hebefrenic. Este, fără îndoială, o notă de premeditare”, a declarat expertul la Antena 3 CNN.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Social
Tagurile articolului: botosani  coma  copil  lorela babii  spital 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel