Un studiu arată că părinții își pot deprima copiii. „Dacă mama sau tata nu a căutat tratament pentru depresie, îi va afecta pe copii”
Menis Yousry, terapeutul cu viață de roman, care a descoperit pe propria sa piele răspunsurile pe care alții le caută cu înfrigurare, ne dezvăluie care sunt adevaratele repere după care ar trebui să ne ghidăm viața, oricât de surpinzătoare ar părea.
El a specificat aspectele pe care să le ai în vedere dacă vrei să fii un părinte bun.
„Ca să fii un părinte bun, trebui să faci doar două sau trei lucruri casă, mâncare, educație. Atât! Am doi copii și i-am crescut singur. Am făcut tot posibilul, dar când eram cu ei fizic, nu eram prezent și spiritual.
Nu eram acolo. Și ei știau asta. Dacă petreci oră cu copilul tău, dar ești atent la el e mai bine decât să stai 24 de ore când nu ești cu mintea acolo. Înțelegi diferența?
Adevărata iubire pentru copii este să fim cu ei: să fim prezenți. Nimic altceva”, a spus Menis Yousry, în cadrul podcastului Fain&Simplu, moderat de Mihai Morar.
Dr. Yousry lucrează ca terapeut și facilitator de peste 35 de ani în intreaga lume și folosește abilități personale unice, interacționând cu participanții într-un mod inedit, creând o legatură puternică cu aceștia, legatură care depășește interpretarea verbală și atinge zonele emoționale profunde inconștiente ale minții, pentru a descoperi și elibera amintiri ascunse nerezolvate care influențează toate acțiunile și comportamentele.
Dr. Yousry este psiholog, terapeut sistemic de cuplu și de familie, speaker internațional, producător de film, artist, autor și facilitator.
„În momentul în care intri în această viață ești ca o pânză goală, cu nimic pe ea. Apoi, părinții tăi încep să-ți deseneze viața din propria lor viață. Dacă părinții sunt clari, stabili, amabili și iubitori, nu ai nevoie de nimeni în această viață.
Avem nevoie de oameni pentru că mulți dintre noi au avut o perioadă foarte neobișnuită și dificilă la începutul vieții. Toată lumea caută pe cineva să fie lângă ei, să-i iubească necondiționat, să-i accepte așa cum sunt și să se concteze cu ei. Când nu avem asta, începem să facem cele mai nebunești lucruri din lume(...)”, a mai spus Dr. Yousry, în cadrul podcastului.
Mai poți citi și „Neuropsiholog instruit la Harvard: Afirmațiile interzise în casele părinților care cresc copii cu inteligență emoțională ridicată”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.