Călătorii gratuite cu trenul în Europa, pentru tinerii din România. Care sunt condițiile de participare
Data publicării:
Tinerii vor putea călători gratuit prin Europa, prin cadrul unui prograb. Vezi câți tineri pot primi permisele.

Tinerii din România pot călători gratuit prin Europa cu trenul, prin programul Discover EU al Comisiei Europene (CE), runda de primăvară 2024. Peste 1.400 de tineri pot primi permisele dacă se înscrie până la finalul lunii.

Comisia Europeană (CE) oferă în cadrul acestei runde 35.500 de permise de călătorie în total. Sunt eligibili să se înscrie tinerii născuți între 1 iulie 2005 (inclusiv) și 30 iunie 2006 (inclusiv), rezidenți într-un stat membru UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia), conform sursei citate.

Perioada de înscriere este 16 aprilie (ora 13:00, ora României) – 30 aprilie (ora 13:00, ora României), iar tinerii selectați în urma acestui apel vor putea călători în perioada 1 iulie 2024 – 30 septembrie 2025.

La runda anterioară, din octombrie 2023, au candidat 6.335 de tineri din România, dintre care 1.509 au primit un permis de călătorie. În total, din 2018 până în prezent, peste 33.000 de tineri din România au aplicat în cadrul inițiativei DiscoverEU, dintre care peste 11.500 au primit un permis de călătorie, potrivit CE.

„Titularii de bilete își pot planifica propriile rute sau se pot inspira din cele existente. De exemplu, ei pot descoperi o rută lansată anul trecut, care se axează pe orașe și locuri care fac ca Uniunea Europeană să devină „frumoasă, durabilă și favorabilă incluziunii”, în conformitate cu principiile noului Bauhaus european, potrivit Edupedu.ro

Participanții pot beneficia, de asemenea, de itinerarul cultural DiscoverEU, o inițiativă a Anului european al tineretului 2022, care combină diverse destinații culturale, inclusiv arhitectura, muzica, arta fină, teatrul, moda și designul. Participanții pot vizita capitalele europene ale culturii, care se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO, siturile care poartă Marca patrimoniului european sau locațiile „Access City Award”, care sunt orașe care au mers mai departe pentru a deveni mai accesibile tuturor”, transmite Comisia Europeană în comunicatul său.

Pentru a se înscrie, candidații eligibili trebuie să completeze un chestionar cu variante multiple de răspuns care testează cunoștințele generale despre Uniunea Europeană și alte inițiative ale UE destinate tinerilor. Comisia va clasifica solicitanții pe baza răspunsurilor acestora. Comisia va oferi permise de călătorie solicitanților care urmează clasamentul acestora, până la limita biletelor disponibile.

Participanții vor primi, de asemenea, un card de reducere cu peste 40,000 de posibilități de reducere pentru transportul public, cultură, cazare, alimentație, sport și alte servicii în țările eligibile. În plus, agențiile naționale Erasmus + organizează reuniuni de informare înainte de plecare, iar agențiile naționale din toate țările Erasmus + pregătesc întâlniri DiscoverEU, programe de învățare cu o durată de la o zi la trei zile.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Obiceiul inedit din a doua zi de Paște

În această zi, preoții merg la biserică și fac slujbe...

Cum se spune corect: Paști sau Paște?

Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare a...

Copiii născuţi în ziua de Paşte au un destin special

Se spune că bebelușii care vin pe lume în această...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Obiceiul inedit din a doua zi de Paște

În această zi, preoții merg la biserică și fac slujbe...


Top citite
„Copiii trebuie să rămână așezați la masă!” Un restaurant stârnește o nouă dispută: „Mi se pare deplasată abordarea!” / FOTO: captură Facebook @Karin Ungureanu

„Copiii trebuie să rămână așezați la masă!” Un restaurant stârnește o nouă dispută: „Mi se pare deplasată abordarea!”

Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Montessori: 10 sfaturi pentru a-i face pe copiii noștri independenți și fericiți

„Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?” Mihai Mărgineanu, oripilat după ce a fost în Vama Veche. Mesaj dur pentru părinți / FOTO: captură Facebook @Mihai Margineanu

„Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?” Mihai Mărgineanu, oripilat după ce a fost în Vama Veche. Mesaj dur pentru părinți

De ce copilul tău poate fi rău cu tine când crește, potrivit unui psiholog: „Există trei comportamente ale părinților care îi pot determina să se îndepărteze” / FOTO: freepik.com @ira_evva

De ce copilul tău poate fi rău cu tine când crește, potrivit unui psiholog: „Există trei comportamente ale părinților care îi pot determina să se îndepărteze”

pixel