Călătorind cu copii: Ce să împachetați
Data publicării:
Fie că călătoriți cu trenul, avionul sau mașina, atunci când călătoriți cu copii trebuie să vă face'i bagajele cu grijă pentru a nu uita nimic. Așadar, iată câteva sfaturi pentru a nu lăsa nimic important acasă și pentru a vă bucura din plin de călătorii și excursii.

Când călătoriți cu copii, teama de a uita ceva esențial pentru copiii noștri poate face pregătirile stresante sau, uneori, poate strica vacanța mult așteptată dacă, ajungând la destinație, vă dați seama că ați uitat ceva esențial acasă. 

Călătoria cu copii mici, de fapt, poate fi uneori obositoare sau, invers, se poate transforma într-una dintre cele mai amuzante și surprinzătoare experiențe din viață. 

Atunci când alegeți destinația, trebuie să aveți în vedere nevoile celor mici, mai ales dacă în decurs de un an, când au nevoi mai mari decât adulții, care trebuie respectate și răsfățate. Prin urmare, cuvântul de ordine ar trebui să fie ”să simplificăm vacanța” renunțând, pentru încă câțiva ani, la itinerarii extreme sau la locuri prea îndepărtate.

Iată deci un mic ghid, împărțit pe tipuri de călătorie, care ne ajută să alegem elementele esențiale pe care să le aducem în excursii cu copiii și să oferim câteva sfaturi pentru a gestiona mai bine călătoriile și nopțile departe de casă.


Copiii și deplasarea cu mașina

În cazul în care copiii sunt foarte mici, mașina este adesea modalitatea ideală de a ajunge la locația aleasă pentru vacanță.

Primul punct de care trebuie să țineți cont atunci când călătoriți cu mașina este siguranța celor mici și primul pas începe cu alegerea celui mai potrivit scaun pentru copii.

Să ne asigurăm apoi că aparatul de aer condiționat funcționează, dar să nu-l ajustăm la temperaturi polare, pentru a evita schimbarea bruscă a temperaturii cu exteriorul.

Să nu uităm: draperiile opace pentru geamuri, mai bune dacă sunt certificate împotriva razelor ultraviolete, care ajută la crearea unei atmosfere calme chiar și sub soare pe autostradă.

Pentru cei mici, haideți să ne dotăm cu haine de schimb pe care să le păstrăm în habitaclu, pe lângă cele pe care le avem împachetate în valiză: nu trebuie să lipsească bavetele moi sau rigide, scutecele și un salopetă, mai ales dacă călătoria este lungă. 


Dar cum să distrezi copiii în mașină?

Cei mici se pot distra cu păpuși sau mici jocuri. Pentru cei mai mari, nu este recomandată folosirea tabletei sau a telefonului mobil al părintelui, deoarece poate favoriza răul de mașină.

Pe parcursul călătoriei, de fapt, vom putea să cântăm împreună, să-i spunem basme sau să inventăm simple jocuri de familie, precum concurența pentru a vedea cine vede cele mai multe păsări pe cer sau cele mai multe vaci în pajiști. 

Călătorie cu trenul cu copii: ce este esențial?

Călătoria cu trenul permite tuturor, în special celor mici, să-și întindă picioarele, să se deplaseze dintr-un vagon în altul, să descopere panorama dintr-o poziție privilegiată: de la ferestre mari și într-o poziție ridicată față de peisaj. Așadar, este o opțiune de luat în considerare.

În acest caz, bagajul va fi mai mic decât cel împachetat pentru călătoria cu mașina, așa că va trebui să faceți o selecție mai precisă a lucrurilor pe care să le luați cu dvs. 

Pentru cei mici,să ne amintim de o pătură anti-aer condiționat: în trenuri nu este întotdeauna posibilă reglarea temperaturii și de aceea nu trebuie să fim prinși nepregătiți. 

Pentru cei mai mari, să nu uităm de o carte de desen sau de colorat, sau o carte de citit și de comentat împreună cu mama și tata. 

Gata de decolare? Călătorind cu avionul, cu cei mici

Experiența zborului este mereu incitantă pentru copii, dar pentru părinți se poate dovedi a fi un efort în plus, mai ales dacă în familie există un nou-născut care, prin urmare, are nevoie de o atenție deosebită. 

O idee bună va fi, pentru cei care hrănesc bebelușul cu biberonul, să aibă recipiente adecvate care să respecte limita de 100 ml stabilită de reglementările anti-terorism. Totuși, se va putea folosi o sticlă mai mare, care să fie umplută la bord cu apă caldă solicitată personalului. 

Până la vârsta de 2 ani, copilul nu are voie să ocupe un loc singur: mama îl poate ține în brațe. Copiii mai mari, in schimb, vor putea sta singuri. O soluție excelentă pentru cei mari sunt jocurile magnetice anti-cădere care mențin toate piesele jocului ferm la locul lor, chiar și în caz de turbulență, evitând astfel să fie nevoie să caute părțile lipsă printre scaunele avionului.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: calatorie  copii  vacanta 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel