Când intră elevii în vacanța de Paște și câte zile vor fi liberi?
Data publicării:
În acest an, Paștele ortodox se sărbătorește pe 5 mai. România se menține în rândul țărilor europene cu cele mai puține zile din an dedicate școlii, după cum reiese dintr-un raport privind organizarea anului școlar 2022-2023, publicat acum două luni de rețeaua europeană Eurydice.

În scurt timp creștinii ortodocși se pregătesc de sărbătoarea Învierii Domnului. În acest context, elevii se vor bucura de o minivacanță.

Vacanța de Paște din acest an va începe sâmbătă, pe 27 aprilie, și se va încheia marți, pe data de 7 mai. Astfel, elevii vor sta acasă nu mai puțin de 11 zile.

Vacanța de Paște 2024 este a patra vacanță a anului școlar 2023-2024. Vacanța marchează trecerea în Modulul 5 de învățare, care începe miercuri, pe 8  mai 2024, și se încheie vineri, pe 21 iunie 2024. Pentru elevii din clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar se încheie pe data de 7 iunie 2024. Pentru elevii din clasa a VIII-a, anul școlar se încheie pe data de 14 iunie 2024.

Modulele anului școlar 2024:

Cursuri – de luni, 19 februarie 2024, respectiv luni, 26 februarie 2024 sau luni, 4 martie 2024, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz, până vineri, 26 aprilie 2024.

Vacanţă – de sâmbătă, 26 aprilie 2024 până marți, 7 mai 2024. Cursuri – de miercuri, 8 mai 2024 până vineri, 21 iunie 2024.

Vacanţă – de sâmbătă, 22 iunie 2024, până duminică, 8 septembrie 2024 Elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile pe 14 iunie.

Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a încheie cursurile cu o săptămână mai devreme, pe 7 iunie 2024, potrivit edupedu.ro.

România se menține în rândul țărilor europene cu cele mai puține zile din an dedicate școlii, după cum reiese dintr-un raport privind organizarea anului școlar 2022-2023, publicat acum două luni de rețeaua europeană Eurydice.

Citește și „Vacanța de Paște. Când sunt liberi copiii”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel