Când reîncepe școala după vacanța de iarnă? Elevii se pregătesc pentru al treilea modul de cursuri
Data publicării:
Elevii se pregătesc pentru al treilea modul de cursuri, după o pauză binemeritată de sărbători. Conform calendarului școlar 2024-2025, vacanța de iarnă durează de sâmbătă, 21 decembrie 2024, până miercuri, 8 ianuarie 2025.

Această perioadă a inclus sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, precum și zilele de 6 ianuarie (Boboteaza) și 7 ianuarie (Sfântul Ion), care sunt declarate libere legale.

Elevii s-au bucurat astfel de o pauză de 18 zile, timp potrivit pentru odihnă și reîncărcarea bateriilor.

 

Cum este structurat modulul al treilea

Modulul al treilea de cursuri se va desfășura între 8 ianuarie 2025 și o dată ce va fi stabilită la nivel județean sau municipal. Variantele luate în calcul includ 7, 14 sau 21 februarie 2025.

Decizia finală aparține inspectoratelor școlare, care vor consulta elevii, părinții și cadrele didactice.

Vacanța de schi – o săptămână flexibilă

După modulul al treilea urmează vacanța de schi, denumită și vacanța mobilă, care va avea loc între 10 februarie și 2 martie 2025.

Durata acesteia este de o săptămână, iar perioada exactă va fi decisă de fiecare inspectorat școlar, pentru a se adapta nevoilor locale.

Structura următoarelor module

După vacanța de schi, modulul al patrulea va începe la una dintre următoarele date: 17, 24 februarie sau 3 martie 2025. Acesta se va încheia pe 17 aprilie 2025, urmat de vacanța de primăvară, care se va desfășura între 18 și 27 aprilie 2025.

Ultimul modul, al cincilea, va avea loc între 28 aprilie și 20 iunie 2025.

Anul școlar 2024-2025 se va încercheia cu vacanța de vară, programată între 21 iunie și 7 septembrie 2025.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Copiii care ajung să fie inteligenți, de succes și încrezători sunt crescuți cu aceste 9 principii. Concluziile unui studiu pe 200 de familii / FOTO: freepik.com @EyeEm

Copiii care ajung să fie inteligenți, de succes și încrezători sunt crescuți cu aceste 9 principii. Concluziile unui studiu pe 200 de familii

O bunică spune care sunt cele 3 reguli de aur pe care orice bunic trebuie să le respecte / FOTO: freepik.com @galitskaya

O bunică spune care sunt cele 3 reguli de aur pe care orice bunic trebuie să le respecte

Psiholog Stanford: „Abilitatea nr. 1 care îi va diferenția pe copiii de succes de cei care vor eșua în viață, în secolului XXI!” Majoritatea părinților o neglijează! / FOTO: freepik.com @master1305plus

Psiholog Stanford: „Abilitatea nr. 1 care îi va diferenția pe copiii de succes de cei care vor eșua în viață, în secolului XXI!” Majoritatea părinților o neglijează!

Cele 11 comportamente ale părinților ce îl frânează pe copil să fie independent și rezilient. Psihologi: „Îi dau încontinuu mesajul că nu e capabil să se descurce” / FOTO: freepik.com @kocamir

Cele 11 comportamente ale părinților ce îl frânează pe copil să fie independent și rezilient. Psihologi: „Îi dau încontinuu mesajul că nu e capabil să se descurce”

pixel