Sfaturi pentru a trezi interesul fetelor pentru științe
Deși fetele au același nivel cu băieții la matematică...
Între 28 martie și 6 mai 2025, vor putea completa cererile-tip online sau direct la școli, în funcție de preferințe. În acest interval, va fi important ca părinții să fie la curent cu toate etapele și informațiile necesare, inclusiv numărul de clase disponibile sau dacă există programul „Școală după școală”.
Detaliile procesului vor fi afișate pe site-urile oficiale și la avizierele unităților de învățământ, iar dacă copilul are 6 ani abia după 1 septembrie 2025, va fi necesară o evaluare psihosomatică.
SURSA FOTO: freepik@freepik
Ministerul Educației a pus în dezbatere calendarul oficial pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, anul școlar 2025-2026.
Înscrierile se vor desfășura între 28 martie și 6 mai 2025, perioadă în care părinții vor putea completa și valida cererile-tip, fie online, fie direct la unitățile de învățământ.
Pe 3 martie 2025, școlile și inspectoratele școlare vor afișa numărul de clase disponibile, iar dacă există programul „Școală după școală”, informația va fi vizibilă la avizier și pe site-urile oficiale.
Pentru copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2025, este necesară o evaluare psihosomatică. Aceasta va avea loc între 7 martie și 26 martie 2025, iar părinții vor primi recomandarea privind înscrierea copilului fie în clasa pregătitoare, fie în grupa mare de grădiniță.
28 martie – 6 mai 2025: Completarea cererilor-tip de înscriere, online sau direct la școală; Depunerea și validarea cererilor, alături de documentele necesare;
6 mai – 9 mai 2025 Procesarea cererilor și repartizarea copiilor la școala de circumscripție;
12 mai – 19 mai 2025: Admiterea cererilor pentru înscrierea la o altă unitate de învățământ, în limita locurilor disponibile;
20 mai 2025: Repartizarea la școala de circumscripție a copiilor care nu au fost admiși la altă unitate;
21 mai 2025: Afișarea listelor finale cu elevii înscriși și a locurilor rămase libere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Deși fetele au același nivel cu băieții la matematică...
Înscrierea copiilor în clasa...
Înțelegerea lecturii este o...
Înscrierea copiilor în clasa...