O țară interzice TikTok pentru un an! Ce a determinat Guvernul să ia această măsură
O țară a decis să suspende...
Potrivit surselor Edupedu.ro, cardurile vor fi livrate deja încărcate. Ordonanța de urgență nr. 83/2023 precizează că cei 500 de lei vor fi acordați într-o singură tranșă.
Este important de subliniat că tichetele educaționale, oferite de Ministerul Fondurilor Europene, au rolul de a sprijini elevii defavorizați în începerea anului școlar. Conform surselor citate, distribuirea acestora către cei peste 400.000 de părinți și beneficiari va fi completată până la mijlocul lunii decembrie, în prima parte a lunii. Menționăm că termenul limită pentru depunerea cererilor a fost extins până la 26 noiembrie, conform unei modificări a ordonanței de urgență publicată în Monitorul Oficial. Urmează ca lista finală a beneficiarilor să ajungă la Ministerul Fondurilor Europene.
Începând cu acest an, toți beneficiarii vor primi carduri noi, indiferent dacă au beneficiat anterior de tichete educaționale, iar acestea vor fi valabile pentru următorii 5 ani. Suma de 500 de lei va fi livrată într-o singură tranșă.
Conform prevederilor Ordonanței de urgență, în anul școlar 2023-2024, vor fi eligibili pentru tichetele sociale pe suport electronic următoarele categorii:
a) Preșcolarii înscriși în învățământul de stat, care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii:
- au vârsta minimă de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent (copiii pot fi înscriși la grădiniță și înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spațiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani).
- au vârsta maximă de 6 ani, împliniți după data de 1 septembrie a anului școlar curent.
- venitul lunar pe membru de familie este maximum 633 lei.
b) Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, înscriși la cursuri de zi și care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 1.500 lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
O țară a decis să suspende...
Postul Crăciunului este o...
Teodora Voinescu, o profesoară...
O bunică a luat dintr-o școală...
Cum păstrează părinții relații...
Preot profesor univ. dr. Radu...