Cântă alfabetul: o tehnică EXCELENTĂ pentru ca cei mici să învețe toate literele
Data publicării:
Cântecul este o modalitate perfectă pentru copii de a învăța alfabetul într-un mod ușor și distractiv acasă. învățarea alfabetului cu ajutorul unui cântec este o strategie eficientă pe care părinții o pot folosi acasă.

Cântecul este o resursă perfectă pe care copiii o pot folosi pentru a învăța toate literele alfabetului, după cum explică educatoarea Elvira Perejón.

Potrivit acestui expert în stimularea timpurie a limbajului și în educația muzicală pentru sugari, cântatul stimulează dezvoltarea funcțiilor executive ale creierului copiilor, iar cântatul poveștilor este o resursă puternică pentru dezvoltarea cognitivă a bebelușilor și copiilor.

Citește și „Cele mai frumoase cântecele pentru copii”

Perejón, autorul poveștii cântate „Lupita quiere ser mariachi” (Lupita vrea să fie mariachi), susține că muzica și ajutorul refrenelor repetitive favorizează atât memoria de lucru, cât și memoria operativă.

În plus, predarea alfabetului cu ajutorul unui cântec oferă și alte beneficii, deoarece, potrivit aceluiași expert, cântatul favorizează concentrarea, precum și stimularea creativității și a imaginației.

Vezi și „Cum să vă faceți copiii mai inteligenți: 5 pași recomandați de știință”

Și ca și cum toate acestea nu ar fi suficiente, învățarea alfabetului prin cântec este, de asemenea, foarte distractivă.

Pentru a vă putea învăța copiii alfabetul în acest mod, iată versurile cântecului alfabetului, potrivit Ser Padres.

Cu acest cântec distractiv copiii pot învăța mai ușor alfabetul

Sursa foto: freepik.com@annebel146

Versurile copacului A!

și al bărcilor B!

în căsuță C!

și a piersicilor D!

Elefantul E!

mănâncă zmeură F!

și jeleu G!

și înghețată H!

(Înghețata se scrie cu un „h”, dar este mut).

Litera lui Agnes I!

O girafă J!

care mănâncă kiwi k!

și limonadă L!

Vine mami M!

pentru fata N!

o bucată de ananas ¡Ñ!

ursulețul doarme O!

Și vine tati! P!

Vrei quesadillas? Q!

Pentru că el este rege R!

Pepenii cresc S!

Și tobele bat T!

Și un unicorn U!

în fereastră V!

ne-a adus vafe W!

Litera taxi X!

și yo-yo litera Y!

cu pantoful Z!

Alte resurse pentru învățarea alfabetului

Sursa foto: freepik.com@alisaa

Poveștile sunt un alt instrument excelent pentru ca copiii să învețe și să se familiarizeze cu literele alfabetului prin lectură. Puteți găsi o mare varietate de astfel de cărți pe piață, cum ar fi „Un cuento para cada letra mayúscula” (O poveste pentru fiecare literă majusculă) de la editura SM.

Această carte scrisă de Carmen Gil Martínez este o compilație de 29 de povești, câte una pentru fiecare literă a alfabetului cu majuscule.

Literele sunt reprezentate ca personaje pe care copiii să le recunoască și să le identifice, ceea ce le va permite să își sporească vocabularul și conștiința lexicală.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

În 2025, acest nume de fată rămâne un nume clasic, dar...


Top citite
Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul” / FOTO: freepik.com @standret

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul”

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta / FOTO: freepik.com @Ambreen

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta

pixel