Cântă alfabetul: o tehnică EXCELENTĂ pentru ca cei mici să învețe toate literele
Data publicării:
Cântecul este o modalitate perfectă pentru copii de a învăța alfabetul într-un mod ușor și distractiv acasă. învățarea alfabetului cu ajutorul unui cântec este o strategie eficientă pe care părinții o pot folosi acasă.

Cântecul este o resursă perfectă pe care copiii o pot folosi pentru a învăța toate literele alfabetului, după cum explică educatoarea Elvira Perejón.

Potrivit acestui expert în stimularea timpurie a limbajului și în educația muzicală pentru sugari, cântatul stimulează dezvoltarea funcțiilor executive ale creierului copiilor, iar cântatul poveștilor este o resursă puternică pentru dezvoltarea cognitivă a bebelușilor și copiilor.

Citește și „Cele mai frumoase cântecele pentru copii”

Perejón, autorul poveștii cântate „Lupita quiere ser mariachi” (Lupita vrea să fie mariachi), susține că muzica și ajutorul refrenelor repetitive favorizează atât memoria de lucru, cât și memoria operativă.

În plus, predarea alfabetului cu ajutorul unui cântec oferă și alte beneficii, deoarece, potrivit aceluiași expert, cântatul favorizează concentrarea, precum și stimularea creativității și a imaginației.

Vezi și „Cum să vă faceți copiii mai inteligenți: 5 pași recomandați de știință”

Și ca și cum toate acestea nu ar fi suficiente, învățarea alfabetului prin cântec este, de asemenea, foarte distractivă.

Pentru a vă putea învăța copiii alfabetul în acest mod, iată versurile cântecului alfabetului, potrivit Ser Padres.

Cu acest cântec distractiv copiii pot învăța mai ușor alfabetul

Sursa foto: freepik.com@annebel146

Versurile copacului A!

și al bărcilor B!

în căsuță C!

și a piersicilor D!

Elefantul E!

mănâncă zmeură F!

și jeleu G!

și înghețată H!

(Înghețata se scrie cu un „h”, dar este mut).

Litera lui Agnes I!

O girafă J!

care mănâncă kiwi k!

și limonadă L!

Vine mami M!

pentru fata N!

o bucată de ananas ¡Ñ!

ursulețul doarme O!

Și vine tati! P!

Vrei quesadillas? Q!

Pentru că el este rege R!

Pepenii cresc S!

Și tobele bat T!

Și un unicorn U!

în fereastră V!

ne-a adus vafe W!

Litera taxi X!

și yo-yo litera Y!

cu pantoful Z!

Alte resurse pentru învățarea alfabetului

Sursa foto: freepik.com@alisaa

Poveștile sunt un alt instrument excelent pentru ca copiii să învețe și să se familiarizeze cu literele alfabetului prin lectură. Puteți găsi o mare varietate de astfel de cărți pe piață, cum ar fi „Un cuento para cada letra mayúscula” (O poveste pentru fiecare literă majusculă) de la editura SM.

Această carte scrisă de Carmen Gil Martínez este o compilație de 29 de povești, câte una pentru fiecare literă a alfabetului cu majuscule.

Literele sunt reprezentate ca personaje pe care copiii să le recunoască și să le identifice, ceea ce le va permite să își sporească vocabularul și conștiința lexicală.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Bebelușii pot avea coșmaruri? Tot ce trebuie să știți!

Cum să înțelegeți ce perturbă somnul bebelușului în...


Top citite
Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel