Care sunt cele mai bune instrumente muzicale pentru copii?
Data publicării:
Muzica are un efect pozitiv asupra dezvoltării copiilor, deoarece exersând pe un instrument muzical unele părți ale creierului lucrează care stimulează învățarea, întăresc concentrarea și îmbunătățesc capacitatea de analiză, sinteză și memorie.

Multe studii susțin că muzica și instrumentele muzicale pentru copii joacă un rol cheie în timpul dezvoltării. Muzica îi face pe copii să-și îmbunătățească imaginația și creativitatea, să experimenteze noi experiențe și să se îmbogățească din toate acestea în timpul etapei de creștere. De asemenea , îmbunătățește concentrarea și dezvoltarea psihomotorie a tinerilor. Asta înseamnă o performanță fizică mai mare (în special datorită dansului), abilități analitice mai bune și o eliberare de stres, care îi ajută să doarmă și mai bine noaptea.

Pe de altă parte, muzica le va îmbunătăți percepția auditivă, recunoscând sunetele mai ușor și le va permite să comunice și să socializeze mai în siguranță , prin studiul acestui limbaj de exprimare.

În acest articol vă vom prezenta câteva dintre cele mai indicate instrumente muzicale pentru copii.

Sursa foto: freepik.com@EyeEm

Chitara ukulele soprano 

Xilofonul. Acesta este un instrument muzical laminofon mai potrivit pentru copiii mai mici pentru a da primele „bătăi” ca percuționiști. 

Tamburina

Bateria

Flautul

Pianul

Tobe

Saxofon

Clarinet

Vioara

Chitară acustică

Trompetă

Cum să vă încurajași copilul să cânte la un instrument

Alte modalități de a vă încuraja dragostea pentru muzică

Având în vedere beneficiile pe care le are muzica în ceea ce privește dezvoltarea copilului, este indicat să-l încurajați să se îndrepte către artă. În primul rând, puteți merge împreună să vizionați un concert de muzică live. Nimic nu se compară cu reprezentația unui band live. 

Puteți muzică des prin casă, când se joacă sau face orice alte activități. 

Jocuri cu instrumente muzicale pentru copii

De asemenea, puteți să le transmiteți dragostea față de muzică prin diverse jocuri cu instrumente muzicale pentru copii. Aceste jocuri le sporește capacitatea de auz și îi învață să relaționeze cu muzica, în timp ce copiii se distrează, dansează sau cântă.

Scaunele muzicale

Citește și „Muzica, un element important în dezvoltarea copiilor”

Ai nevoie de un grup de copii care vor să se distreze, niște scaune la mijloc și un aparat capabil să reproducă sunete. Practic, constă în emiterea de sunete diferite de instrumente muzicale pe un player audio și atunci când se aude sunetul ales anterior, copiii trebuie să le recunoască așezându-se rapid pe unul dintre scaune . Desigur, uneori este ușor să încurci instrumentele și să te așezi când nu cânți, fiind astfel descalificat din rundă.

Mișcă-te în ritmul instrumentului

În acest joc, fiecare instrument va fi asociat cu o mișcare specială, așa că atunci când sună, toată lumea trebuie să efectueze mișcarea specifică asociată cu acel sunet . O modalitate foarte ingenioasă de a învăța să identificăm sunetele în timp ce dansăm.

Muzica are un efect pozitiv asupra dezvoltării copiilor, deoarece exersând pe un instrument muzical unele părți ale creierului lucrează care stimulează învățarea, întăresc concentrarea și îmbunătățesc capacitatea de analiză, sinteză și memorie. În plus, învățarea instrumentelor muzicale stimulează și inteligența emoțională, ceea ce îi ajută pe copii să aibă control asupra emoțiilor lor . În acest fel, ei învață să socializeze mai bine și să genereze empatie pentru sentimentele altor copii. Pe de altă parte, muzica dezvoltă partea psihomotorie a creierului ; prin amestecarea ritmurilor cu mișcările corpului nostru, sunt stimulate simțurile, echilibrul și dezvoltarea musculară.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

Cum sunt crescuți copiii români? Psiholog Yolanda Crețescu: Verbele iubirii sunt patru, noi îi creștem doar cu două: a avea și a putea

41% dintre tinerii români ar prefera dictatura. Ce spun specialiștii? Mircea Miclea: „De ce? Că s-au tâmpit toți? Nu!” Daniel David: „Nu știu diferența uriașă între teorie și realitate!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

41% dintre tinerii români ar prefera dictatura. Ce spun specialiștii? Mircea Miclea: „De ce? Că s-au tâmpit toți? Nu!” Daniel David: „Nu știu diferența uriașă între teorie și realitate!”

Ești un părinte „elefant”? Experții dezvăluie șapte semne care definesc acest stil de parenting / FOTO: freepik.com @standret

Ești un părinte „elefant”? Experții dezvăluie șapte semne care definesc acest stil de parenting

Foto: Freepik@freepik

Experți sugerează o abordare alternativă în educația copilului: parentingul apreciativ

pixel