Cărți despre bunătate pentru copii. „Acestea servesc ca instrumente puternice pentru predarea empatiei, compasiunii și înțelegerii față de ceilalți”
Data actualizării:
Data publicării:
Chiar dacă al tău copil e cititor este la început de drum sau este un șoarece de bibliotecă, există o comoară de cărți despre bunătate pentru copii, pe care le puteți explora.

Dacă doriți să „condimentați” ora de povești, de ce să nu explorați cărți pline de povești despre bunătate și compasiune.

Aceste povești sunt înduioșătoare și instrumente esențiale pentru cultivarea empatiei, grijii și înțelegerii în mințile tinere, modelându-le abilitățile socio-emoționale în bine.

Vezi și „Încercați aceste strategii utile pentru a vă face copiii să citească!”

Pentru a vi le prezenta pe cele mai bune, am solicitat informații de la experți precum Norline Wild, profesor asistent la Universitatea Niagara, cu expertiză în educația copiilor mici, Lee Scott, președinte al consiliului consultativ educațional al Școlii Goddard, și Alexandra Plante, bibliotecar universitar experimentat de referință și instruire.


Mai jos, descoperiți semnificația acestor cărți recomandate pentru a îmbogăți repertoriul de lectură al micuțului dumneavoastră.

Ce este o carte despre bunătate?

Sursa foto: freepik.com@@stockking

Citește și „Cele mai bune sfaturi de la un profesor pentru copii în primii ani de școală”

Cărțile pentru copii despre bunătate acoperă diferite stiluri și se adresează tinerilor, de la copii mici la adolescenți. Norline Wild, profesor asistent la Universitatea Niagara, specializată în educația preșcolară și dezvoltarea copilului, subliniază că aceste cărți variază nu numai ca format, ci și ca abordare a povestirii.

Potrivit lui Wild, „unele cărți explorează conceptul de bunătate prin expresii poetice, în timp ce altele prezintă narațiuni în care personajele experimentează bunătatea și acceptarea prin interacțiunile lor”.

De ce este importantă o carte despre bunătate?

Sursa foto: freepik.com@The Yuri Arcurs Collection

Wild spune pentru Today's Parent că cărțile despre bunătate sunt importante pentru toate vârstele, deoarece joacă un rol crucial în modelarea valorilor și perspectivelor.

„Aceste cărți pentru copii servesc ca instrumente puternice pentru predarea empatiei, compasiunii și înțelegerii față de ceilalți”, explică ea.

„Prin expunerea copiilor la povești care arată bunătatea în diverse forme, copiii au ocazia să înțeleagă ce înseamnă bunătatea, să vadă exemple și să se gândească la modul în care pot arăta bunătate lor și celorlalți.”

Șapte cărți despre bunătate pentru copii

„Fii bun”, de Pat Zietlow Miller

Scufundați-vă într-o lume în care bunătatea este rege cu lectura încântătoare a lui Pat Zietlow Miller pentru copiii cu vârste între trei și șase ani.

Urmăriți cum un accident cu suc de struguri devine o lecție emoționantă de compasiune, demonstrând că și cele mai mici mâini pot schimba lumea - un act de bunătate la un moment dat.

„Băiatul invizibil”, de Trudy Ludwig

Destinată copiilor începând cu vârsta de opt ani, această carte nu numai că transmite lecții valoroase despre relațiile interumane, dar prezintă și puterea bunătății în crearea de noi prietenii.

Povestea se învârte în jurul lui Brian, un băiat rezervat, dar plin de imaginație, pe care colegii lui îl trec cu vederea. Brian strălucește cu adevărat doar atunci când se împrietenește cu Justin, un coleg care se confruntă cu o neglijare similară.

Lee laudă cartea pentru capacitatea sa de a se raporta la mulți copii care se confruntă cu provocări sociale similare.

Alexandra Plante, bibliotecar universitar de referință și instruire, crede că această carte este o lectură obligatorie pentru copiii care vor să exploreze bunătatea.

Cartea spune povestea lui CJ, un tânăr personaj principal, și a bunicii sale în timp ce merg împreună cu autobuzul după biserică în fiecare duminică.

De-a lungul călătoriei lor, CJ întâlnește oameni diferiți și se confruntă cu diverse situații, ceea ce o face o poveste emoționantă care încurajează empatia și acceptarea.

„Fiecare bunătate”, de Jacqueline Woodson

Destinată copiilor cu vârste cuprinse între șase și zece ani, povestea o urmărește pe Chloe, o fetiță care învață o lecție valoroasă despre prietenie după ce inițial o refuză pe Maya, fata cea nouă din clasă. Lee o descrie ca fiind o lectură provocatoare, dar esențială.

„Mi se strânge puțin inima când o citesc cu copiii pentru că este o lecție dură despre impactul bullying-ului, chiar și pentru cei mici”, explică ea pentru Today's Parent.

„Este o lectură obligatorie pentru că Jacqueline Woodson a prezentat povestea în așa fel încât să scoată la iveală emoții puternice. Ea deschide ușa pentru discuții profunde cu copiii și le spune să aleagă bunătatea.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Cele mai frumoase fraze de noapte bună pentru copii

Noaptea este un moment special pentru părinți și copii....

Numele Lia: tradiție, frumusețe și mister

Numele Lia este unul scurt, delicat și elegant, care a...



Cele mai noi articole

Top citite
Obiectivul numărul 1 pe care ar trebui să-l aibă părinții pentru copiii lor! Expert în parenting: „Scopul principal NU este să le oferi o copilărie perfectă!” / FOTO: freepik.com @ sherry

Obiectivul numărul 1 pe care ar trebui să-l aibă părinții pentru copiii lor! Expert în parenting: „Scopul principal NU este să le oferi o copilărie perfectă!”

Foto: Freepik@ asier_relampagoestudio

Fraza cheie care va controla comportamentele agresive la copiii, potrivit profesorului de psihologie și neuroștiințe Kenneth Dodge

Iată ce greșeală NU ar trebui să faci dacă vrei ca al tău copil să te asculte. Avertismentul unui psiholog / FOTO: freepik.com @EyeEm

Iată ce greșeală NU ar trebui să faci dacă vrei ca al tău copil să te asculte. Avertismentul unui psiholog

Foto: Freepik@pvproductions

Spune-i copilului acest lucruri înainte să plece la școală: Cum să-l pregătești pentru o zi productivă

pixel