Cărți pentru copii, de citit în vacanța de vară
Data publicării:
Chiar dacă cei mici sunt în vacanță, câteva pagini citite pe zi cu siguranță le va prinde bine! 

Cititul este o activitate esențială în dezvoltarea copiilor. Astfel că, indiferent că sunt în vacanța de vară, ar trebui cât de puțin să citească.

Iată câteva sugestii de cărți pe care copiii tăi le pot citi ăn vacanța de vară

1001 de lucruri de observat în vacanță - Hazel Maskell

Luându-i pe copii într-o călătorie, cele 1001 de lucruri de observat din această carte genială încep la aeroport. Debordând de desene și titluri de imagini, cartea dezvoltă abilitățile vizuale și de lectură ale copiilor, oferind în același timp ore întregi de distracție.

Carte de călătorie nu pentru părinți - Lonely Planet

Scrisă de Lonely Planet, una dintre cele mai importante edituri de ghiduri de călătorie din lume, informațiile din această carte oferă copiilor o abordare a țărilor lumii. Cartea se concentrează pe instantanee interesante și interesante despre cum este fiecare țară. Seria „Not-for-Parent” include, de asemenea, rezervări care se concentrează pe locuri specifice, cum ar fi Europa, America și Australia.

Prima mea călătorie cu avionul: Zborul pentru copii - Kim Jenkins

Parte a seriei de noi experiențe pentru copii de Kim Jenkins, această carte genială despre avioane îi pregătește pe copii pentru primul lor zbor. Totul acoperit în termeni simpli, cu fotografii din viața reală, cartea oferă un proces pas cu pas al călătoriei pe aeroport. Această carte este perfectă pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani.

Seria Tărâmul Poveștilor, de Chris Colfer

Seria lui Chris Colfer îmbină lumea modernă cu lumea poveștilor. În primul volum, Vraja dorințelor, doi frați gemeni, Alex și Connor, lasă în spate realitatea și se trezesc în mijlocul tărâmului poveștilor, unde se întâlnesc cu tot felul de personaje din toate poveștile cunoscute și necunoscute. În tot acest parcurs, descoperă secrete de familie și o forță interioară pe care nu credeau că o au.

Harry Potter, de JK Rowling

Seria lui JK Rowling nu prea mai are nevoie de cine știe ce introducere. Harry Potter e de nelipsit pe orice listă de cărți pentru copii și nu degeaba, ci pentru că e o lectură grozavă care se poate lungi pe întreaga vară. Aproape că nu există copil sau adolescent care să fi citit-o și să nu se fi îndrăgostit de ea.

Harry este un băiat aparent obișnuit care află, la 11 ani, că are puteri vrăjitorești de care unchii lui încercau să-l țină departe. Aventura începe când se duce la Hogwarts, școala de vrăjitori unde-i cunoaște pe Ron, Hermione și Dumbledore, cu care face echipă, dar și mai mulți vrăjitori cu intenții rele.

Emil si detectivii, Erich Kästner

Emil călătorește pentru prima dată cu trenul de unul singur, ceea ce pentru un băiat de zece ani este deja o aventură uriașă. A pornit dintr-un orășel de provincie și vrea să ajungă la Berlin, la bunica lui. Este entuziasmat, dar are și ceva emoții: trebuie să aibă grijă de plicul cu bani pe care mama i l-a pus în buzunar. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Greșeli pe care aproape toți părinții le fac la primul copil

Ca părinte la prima experiență, există întotdeauna...

Tradiții și obiceiuri de Bobotează

Botezul Domnului este cunoscut în popor sub numele de Bobotează. Botezul...


Top citite
Primii născuți din 2025 Nume clasice și inedite pentru băieți și fete / FOTO: freepik.com@EyeEm

Primii născuți din 2025: Nume clasice și inedite pentru băieți și fete

Lecții vechi, dar valoroase, pe care părinții încă le predau copiilor lor / FOTO: freepik.com@prostooleh

Lecții vechi, dar valoroase, pe care părinții încă le predau copiilor lor

Foto: Freepik@freepik

Poți să spui „nu știu” copiilor? Sfatul specialiștilor

Foto: Freepik@standret

Sacrificiile necunoscute ale copiilor pentru fericirea părinților, potivit psihologului Andreea Șipoteanu Constantinescu

pixel