Casele din România în care Moș Crăciun nu ajunge niciodată. Dorm într-o singură cameră și își imaginează că sunt deja polițiști
Data publicării:
În inima satului Botoroaga, din Teleorman, există o casă modestă care nu a cunoscut niciodată magia sărbătorilor de iarnă, unde Moș Crăciun nu a ajuns niciodată. La fel ca în multe astfel de case... Într-o încăpere modestă, cândva adăpost pentru animalele bine îngrijite, trăiesc cinci copii alături de mama lor. Fără vacanțe, fără luxuri, dar înconjurați de jocul vesel al fraților și protejați de iubirea mamei lor.

Căminul lor, fostul cabinet veterinar al satului, a devenit refugiul lor. Cu ferestre vechi, incapabile să mai țină afară vântul sau ploaia, acești copii au învățat că dragostea și solidaritatea sunt adevăratele călduri în viață. Cu toate că posibilitățile par limitate, toți acești copii își văd de drumul lor spre școală, având vise mari de a deveni polițiști.

Chiar dacă Moș Crăciun nu le aduce cadouri în fiecare an, acești copii din Botoroaga își construiesc propriile visuri și speranțe. Poate că nu au avut parte de vacanțe exotice sau daruri scumpe, dar au bogăția inestimabilă a familiei și a încrederii într-un viitor mai bun, relatează Digi24. Pentru ei, fiecare zi este o aventură și fiecare obstacol este o lecție în drumul spre a-și îndeplini visele.

Citește și „Vreau o păpușă cu capul drept”. Scrisorile copiilor români pentru Moş Crăciun: „Îmi doresc să nu se mai certe părinții mei, să am o familie bună”

Toți copiii vor să devină polițiști

SURSA FOTO: captură video Digi24

În ciuda condițiilor modeste în care dorm, toți se adună într-o singură cameră, unde soba devine sursa lor de căldură și joacă. Își imaginează că sunt deja o echipă de polițiști, iar mica lor cămăruță se transformă rapid într-un poligon de antrenament plin de imaginație.

Micuța Alina îi adresează o scrisoare lui Moș Crăciun, dezvăluindu-i dorințele sale simple, dar importante. O geacă, adidași, ghiozdan, penar, creioane, cărți de citit și colorat, și, desigur, dulciuri. Un mesaj simplu, dar plin de inocență și speranță.

Vezi și „Moș Crăciun există?” Răspunsul sincer al unei mame care a devenit viral



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel