Daniel David, despre olimpiadele școlare la clasele I-IV în 2025: Participarea la astfel de concursuri poate stimula „prea devreme o industrie a meditațiilor”
În Constituţia României, la articolul 32, alineatul (4) se arată că „învăţământul de stat este gratuit, potrivit legii“. Într-adevăr litera și spiritul legii Constituției României ar fi trebuit să fie respectate peste tot în țară. Din păcate, învățământul de stat gratuit pare să fi devenit, mai degrabă, cu plată.
Dana Mihai, jurnalistă DC News, a întrebat românii cât de gratuit este învățământul gratuit. Iată o parte din răspunsurile celor care au fost întrebați:
„Din păcate nu prea. Învățământul în sine este gratuit, dar condițiile care trebuie asigurate nu sunt gratuite pentru că trebuie să investim.
Jurnalist: A cui credeți că este vina?
Cetățean: Este împărțită oarecum pentru că, pe de o parte nu li se asigură cadrelor didactice toate cele necesare și e nevoie de orice: de șervețele umede, de șervețele uscate, de la minimul necesar, până la manuale de educație plastică, educație muzicală. În ceea ce îi privește pe părinți... sunt părinți și părinți”, a fost de părere o mămică intervievată.
De aceeași părere a fost un al doilea respondent: „Nu, nu este gratuit. Chiar zilele trecute mă gândeam cu ”Școala după școală”. Toți plătim contribuții, dar când este vorba de a beneficia de ”Școala după școală” nu beneficiem de nimic pentru că se fac niște criterii de departajare, unii dintre noi nu ne îndreptăm și atunci ne încadrăm unde? Ne ducem către After School-uri care sunt private căci altă soluție nu avem”, a răspuns o ală mămică.
Vă invităm să descoperiți și alte răspunsuri interesante despre acest subiect în înregistrarea video de mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Este adesea dificil pentru...
Ai auzit vreodată de termenul...