STUDIU: Dacă al tău copil s-a născut în această perioadă, va trăi mai mult de 100 de ani
Dacă copilul tău s-a născut...
Un studiu realizat de Fundația Varkey și preluat de World Economic Forum, desfășurat pe aproape 27.500 de părinți din 29 de țări, arată că părinții din India petrec în medie 12 ore pe săptămână ajutându-și copiii cu temele școlare. În schimb, în țări cu economii dezvoltate, precum Statele Unite și Marea Britanie, timpul acordat sprijinului școlar este mai redus. Părinții din Statele Unite și Polonia se apropie de 6,2 ore săptămânal, în timp ce cei din Marea Britanie ajung la 3,6 ore. La polul opus, părinții din Finlanda și Japonia se implică mai puțin, cu 3,1, respectiv 2,6 ore în fiecare săptămână.
SURSA FOTO: captură Studiu varkeyfoundation.org
Privind la nivel global, aproximativ un sfert dintre părinți dedică cel puțin 7 ore pe săptămână pentru a ajuta copiii lor cu temele școlare sau pentru a-i sprijini să înțeleagă materiile școlare. Totuși, există variații semnificative în funcție de țară. În Columbia, 39% dintre părinți se implică în această măsură, în Vietnam cifra ajunge la 50%, iar în India la 62%.
Cu toate acestea, în țările cu economii dezvoltate, sprijinul acordat de părinți pare să scadă semnificativ. Doar 11% dintre părinții din Regatul Unit, 10% din Franța și Japonia, și doar 5% dintre părinții finlandezi oferă un sprijin atât de intens copiilor lor.
Pe de altă parte, în India, părinții petrec în medie 12 ore pe săptămână ajutându-și copiii cu școala, în timp ce cei din Vietnam dedică 10,2 ore, iar mamele și tații turci acordă 8,7 ore pe săptămână acestui scop.
Media la nivelul celor 29 de țări analizate se situează la 6,7 ore pe săptămână.
În concluzie, părinții din diferite țări au abordări diferite în ceea ce privește sprijinul acordat copiilor în învățare. Cu toate acestea, aceste cifre ne arată că efortul și implicarea părinților în educația copiilor sunt aspecte valoroase în întreaga lume, indiferent de timpul exact petrecut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Dacă copilul tău s-a născut...
Alegerea unui nume pentru fetița ta este o decizie...
Dacă corpul tău se pregătește pentru temperaturile...
Atunci când alegi un nume...
Prietenii sănătoși și durabili se bazează pe multă...
În ultimele luni, experții au...
În viața de zi cu zi, regulile sunt importante, dar...
Un studiu dezvăluie efectele...
Emoții pentru elevi! Începe Bacalaureatul!
Dacă copilul tău s-a născut...
Ministrul Educației Daniel...