Câți candidați au lipsit la proba la alegere a profilului
Data publicării:
Astăzi, elevii au susținut o nouă probă a examenului de Bacalaureat.  

Anul acesta aproape 2% dintre candidații înscriși la proba la alegere a profilului și a specializării nu s-au prezentat la examen, adică peste 2.800.

Rata de participare a fost de 98,7%, puțin mai ridicată decât anul trecut, potrivit unei informări de presă a Ministerului Educației. 

De precizat este faptul că anul acesta subiectele de la toate probele la BAC 2024 au apărut în presă și pe internet la puțin timp după ce au început probele.

Vezi BAC 2024. Se întâmplă din nou: Subiectele la Geografie, fotografiate și „scurse” pe internet!

„125.221 de candidați au fost prezenți la proba la alegere a profilului și a specializării – proba E.d) dintr-un total de 128.055 de candidați înscriși – toate promoțiile – pentru a o susține)”, potrivit Ministerului Educației. În total, 97,8% au dat examenul anul acesta, față de 96,8% prezenți la probă anul trecut.

„Nu s-au prezentat 2.810 candidați, iar 24 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia din urmă nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului”, mai anunță Ministerul Educației, potrivit Edupedu.

Pe 5 iulie are loc Limba si literatura maternă.

Citește și „Alexandra Antonesei: „Încurajez pe toți elevii să învețe astfel încât la finalul zilei să fie mulțumiți de cele realizate și să fie încrezători în propriile forțe”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare

Liceu de stat sau privat? Care este cea mai bună alegere

Decizia de a trimite un copil la o școală publică sau...

Cele mai frumoase poezii despre școală

Școala a fost întotdeauna o temă fascinantă pentru...

De ce să învețe un copil o limbă străină?

Învățarea unei limbi străine de către un copil are...

Sfaturi pentru a nu-ți pierde răbdarea cu copiii tăi

Mulți părinți simt adeseori că nu mai au răbdare cu...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Lecție de viață de la profesorul Osiceanu: „El este elevul care a luat sub 5 la Evaluarea Națională, parte a etichetei «eșecul învățământului românesc»” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @ziganshina1985

Lecție de viață de la profesorul Osiceanu: „El este elevul care a luat sub 5 la Evaluarea Națională, parte a etichetei «eșecul învățământului românesc»”

Fotografie de la Brett Sayles/ Pexels

Copii fericiți: 25 de lucruri mărunte care înseamnă mult pentru fericirea copiilor voștri

De ce elevii români sunt analfabeți funcțional? Gheorghița Badea: „Avem la bază motive serioase!” / Bogdan Georgescu: „Copiii NU înțeleg legătura dintre matematică și viață” / FOTO: freepik.com @syda_productions

De ce elevii români sunt analfabeți funcțional? Gheorghița Badea: „Avem la bază motive serioase!” / Bogdan Georgescu: „Copiii NU înțeleg legătura dintre matematică și viață” / VIDEO

Fotografie de la Karolina Kaboompics/ Pexels

Mamă narcisistă: Aceste sunt frazele pe care ar trebui să nu le rostești niciodată

pixel