Ce se întâmplă cu studenții după ce termină facultatea? Profesor Laura Comănescu, despre importanța practicii și a internshipului în universități / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Sistemul universitar din România înseamnă în special multă teorie și prea puțină practică.

Lipsa practicii și a internshipului pot fi motivele din cauza cărora după terminarea facultății mulți studenți abandonează domeniul studiat și se orientează către altceva.

Despre această temă au vorbit Sorin Ivan și invitații săi la emisiunea de luni de la DC Edu.

Citește și Cum se situează universitățile românești în clasamentele internaționale. „Toate școlile bune își doresc ASTA” / VIDEO

„Practica este foarte importantă. Situația este foarte diferită de la i facultate la alta. Am încercat să impunem să nu mai existe acele adeverințe pe care studenții le aducea de unde puteau, am încercat să avem cat mai multe locuri asigurate în universitate și în afara universității de către universitate.

La nivel instituțional am creat două lucruri: competiție de stagii de practică pentru finanțarea unor practici în afara Bucureștiului, practici de teren la științele unde se preda, la instituții publice.

Și de asemenea în UB am mers de doi ani cu aceste internshipuri la resurse umane, cu studenți de la administrație și afaceri sau la facultatea de jurnalism, la comunicare și relații publice.

Deci, am încercat să integrăm chiar în administrativul universității, acolo unde se preda la grădina botanică. Din fericire, acum avem și o lege a internshipului care ne permite, pentru că mult timp nu aveam această lege a internshipului și era oarecum la limita legii dacă venea inspecția tehnică a muncii.

Acum avem și o lege a internshipului și sperăm că va fi din ce în ce mai bine”, a spus prof. univ. dr. habil. Laura Comănescu, Prorector Programe de studii și practica studenților, Universitatea din București.

Despre practica pedagogică

Prof. univ. dr. habil. Laura Comănescu a punctat, de asemenea, importanța practicii pedagogice.

„Universitatea din București pregătește profesori în multe domenii, deci este foarte importantă practică pedagocică și nu am renunțat la practică nici în timpul pandemiei.

Pentru ca erau colegi care spuneau: hai să simulăm niște lecții online, nu au intrat online la școli, au intrat online în sala de clasă și am dat din ce în ce mai mare importanță practicii pedagogice pentru că toți am sesizat că le lipsea practică efectiv de a preda, de a vorbi”, a mai spus profesorul universitar.

Vezi și Ziua Mondială a Educației 2024. Rolurile pe care profesorii le pot „juca” în sala de clasă: De la psiholog la animator și de la mediator la supererou!

Emisiunea integrală poate fi urmărită în linkul de mai jos:

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și-i împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!” / FOTO: freepik.com @sacyks

Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și care îi împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!”

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui” / FOTO: freepik.com @EyeEm

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui”

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!” / FOTO: freepik.com @satura86

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!”

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri / FOTO: freepik.com@jalanajaudah

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri

pixel