Ce trebuie să aibă un copil pentru a ajunge la Harvard: Acestea sunt criteriile de selecție
Data publicării:
Când spui Harvard, spui excelență și mintea îți zboară la mici genii în devenire, la cheltuieli pe măsură dar și la sacrificii de tot felul.

Dacă există o universitate recunoscută la nivel global de care ați auzit cu siguranță, aceasta este Harvard. Acest institut este menționat constant în filme, seriale de televiziune etc. Harvard este situată în Statele Unite și este cea mai prestigioasă universitate din lume, cu o medie de 6.700 de studenți și aproximativ 14.500 de studii postuniversitare.

Nu există formule magice pentru a intra la Universitatea Harvard, dar este adevărat că nivelul cererii este ridicat. Pentru a fi admis la acest institut, sunt luați în considerare mulți factori pe care îi vom descoperi  în acest articol.

Intrarea în această universitate din Statele Unite este visul a milioane de oameni din întreaga lume. Personalități ilustre precum Barack Obama, Bill Gates și până la 45 de laureați ai Premiului Nobel au studiat la această prestigioasă instituție.

În fiecare an, aproximativ 30.000 de studenți din întreaga lume solicită admiterea la această prestigioasă universitate. Dintre aceștia, doar 2.000 sunt admiși. Consiliul este extrem de exigent în procesul său de selecție. Ei apreciază în mod semnificativ disciplina, responsabilitatea și securitatea pe care studentul le prezintă cu candidatura sa.

Te-ai întrebat vreodată ce este nevoie sau care sunt cerințele pentru a fi admis? 

Harvard însuși explică calitățile pe care le caută la candidatul ideal: „În procesul de admitere, acordăm o atenție deosebită fiecărui candidat. Căutăm să identificăm studenții care vor fi unul dintre cei mai buni educatori: indivizi care îi vor inspira pe cei din jurul lor de-a lungul anilor de facultate și dincolo.

Harvard sugerează o pregătire care include patru ani de studii engleze cu abilități excepționale de ascultare, scriere și vorbire, patru ani de limbă străină, patru ani de matematică, patru ani de știință: biologie, chimie, fizică și un curs avansat într-unul dintre acestea subiecte, plus trei ani de istorie, inclusiv istoria europeană și americană.

Iată câteva sfaturi utile pentru admiterea la Harvard:

Cunoașterea limbii engleze

Fiind o universitate americană, este firesc ca prima cerință de respectat să fie cunoașterea perfectă a limbii engleze. Elevii, prin urmare, trebuie să aibă un fundal solid, inclusiv capacitatea de a înțelege și exprima idei rapid și clar.

Această competență poate fi dovedită prin testul de competență în limba engleză (TOEFL), ale cărui diplome trebuie să aibă un punctaj minim de 250 pentru CBT (test pe computer), 100 pentru IBT (test pe internet) și 600 pentru PBT ( test pe hârtie).

2. Fotografie... (pexels-einfoto-2350924_59624900.jpg)

Fotografie de la Matthis Volquardsen/ Pexels

Cerere de admitere și eseu de prezentare

Mai întâi trebuie să completați formularele de cerere și să plătiți o taxă de 75 USD. Pe lângă formulare, vi se va cere să scrieți un eseu de aplicare, să acordați o atenție deosebită la ceea ce scrieți: este șansa dvs. de a vă evidenția printre mii de alți candidați.

Va trebui să-ți arăți cele mai bune abilități de scris, fiind foarte atent la ortografie și încercând să folosești cele mai bune cuvinte pentru a-ți exprima ambiția, interesul și personalitatea.

Scoruri SAT

O altă cerință pentru admiterea la Harvard este promovarea SAT. Acesta este un test de 3 ore și 45 de minute care evaluează capacitatea unui student de a intra la universitate.

Există două examene specifice: SAT Reasoning Test (SAT I) și SAT Subject Test (SAT II). Cele mai importante subiecte se referă la matematică, citirea și scrierea critică în trei discipline alese dintre engleză, istorie și studii sociale, matematică, știință și limbi străine.

3. Fotografie... (medium-shot-friends-taking-selfies_20726300.jpg)

Fotografie de la Freepik

Interviul

Următorul pas este interviul. Nu fi nervos, interviul cu comisia de admitere te va pune într-o poziție avantajoasă față de ceilalți candidați.

Gândiți-vă la interviu ca la o conversație prietenoasă cu un student de la Harvard.

Fiți gata să discutați orice subiect de interes social și nu doar academic. Interviul de la Harvard are reputația de a fi mai personal și mai puțin academic decât alte universități.

Scrisori de recomandare

Harvard îți cere două scrisori de recomandare scrise de profesorii tăi de liceu. Alege profesori care te cunosc cel mai bine. Universității îi place să cunoască abilitățile școlare și caracterul personal al candidaților săi.

Activități extracurriculare

Harvard acceptă candidați pe baza poziției generale, nu doar a performanței academice. Nu uitați să includeți activități extracurriculare, talente și  realizări care  vă deosebesc în aplicația dvs.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare

Fondul clasei NU este legal: Acestea sunt sancțiunile

În România, colectarea de fonduri de la părinți pentru...



Cele mai noi articole

Bebelușii pot avea coșmaruri? Tot ce trebuie să știți!

Cum să înțelegeți ce perturbă somnul bebelușului în...

Numele de fetiță care este plin de eleganță și mister

Dacă urmează să ai o fetiță, iată ce semnificație are...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel