Ce trebuie să faci atunci când copilul tău spune că se plictisește
Data actualizării:
Data publicării:
Mamele se confruntă adesea cu temuta frază "Mă plictisesc". Iată câteva idei  despre cum să răspundeți! 

Mulți terapeuți sunt de acord că, în această eră digitală, majoritatea copiilor sunt supraprogramați și suprastimulați. În aceste zile, părinții sunt sfătuiți să evite să privească copiii plictisiți ca pe o povară, ci mai degrabă, ca pe o oportunitate.  Este absolut acceptabil ca un copil să se plictisească, pentru că așa își dezvoltă abilitățile creative, creează distracție, explorează mediul înconjurător și învață ceva pe cont propriu. Uneori, cei mici caută implicarea unui adult, iar doar câteva minute cu un părinte le poate reseta adesea mintea și corpul. Așadar, cum îi putem ajuta?

Înființați ”borcanul plictiselii”

Acest lucru presupune vă așezați impreună cu copilul dvs. și să veniți împreună cu o listă de activități. Scrieți-le pe bilețele de hârtie și păstrați-le într-un borcan. Când copiii se simt plictisiți, puneți-i să meargă la 'borcanul plictiselii' și să aleagă o bucată de hârtie pentru inspirație.

Cum să începeți

Tu și copilul tău vă puteți lăsa imaginația să zburde când vine vorba de modalități de a aborda plictiseala. Iată câteva sfaturi simple pentru a vă ajuta să începeți să populați "borcanul de plictiseală" al micuțului dvs.

Abordați zona artelor

Aveți un colț de artă și meșteșuguri în camera copilului dumneavoastră. Încurajați-l să facă felicitări pentru zilele de naștere, brățări ca daruri, să scrie scrisori către membrii familiei, să picteze un tablou pentru peretele dormitorului lui etc. Chiar și pictura pe piatră, origami, realizarea de păpuși sau fabricarea de slime, toate acestea contează ca modalități inovatoare de a petrece timpul, în timp ce le stârnești creativitatea.

Pauze de mișcare 

Întotdeauna este bine să îi facem pe copii să se miște. Ați putea face acest lucru urmărind pe Youtube numeroasele videoclipuri cu exerciții fizice pentru copii. De asemenea, ați putea să vă folosiți de numeroasele videoclipuri de yoga pentru copii, iar aceasta este o modalitate excelentă de a-i liniști pe micii agitați.

Creați o vânătoare de comori 

S-ar putea să aveți nevoie de câteva minute pentru a pregăti acest lucru, dar ați putea ascunde piese de Lego în pungi prin casă și să le scrieți indicii pe care să le colecteze și cu care să construiască apoi o capodoperă! Alte jocuri pe care le puteți încerca includ puzzle-uri și jocuri de cărți.

Picturi murale cu cretă 

Creați în casă un perete care este vopsit ca o tablă pentru cretă. În acest fel, copiii pot crea zilnic picturi murale cu cretă colorată. Terapeuții ocupaționali sunt de acord că aceasta este o modalitate excelentă de a le îmbunătăți aderența la creion și creativitatea.

De asemenea, în funcție de interesele copilului dumneavoastră, puteți adăuga la borcanul plictiselii de pildă, învățarea unei limbi, sau chiar să începeți o grădină de plante aromatice de interior. Nu există reguli și, atâta timp cât amândoi sunteți mulțumiți de fiecare concept, puteți face ce doriți!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Parintisipitici Team
Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: copii  plictiseala 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel