Cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un partener, potrivit specialiștilor
Data publicării:
Un psiholog a evidențiat „cea mai importantă calitate” surprinzătoare de care aveți nevoie atât dumneavoastră, cât și un potențial partener, pentru a avea o relație de succes.

Cercetările și opiniile experților ne-au învățat multe când vine vorba de găsirea partenerului perfect. Acum știm că este nevoie de mai mult decât să ai „lucruri în comun” pentru ca mariajul tău să supraviețuiască și că mariajele puternice se fac, nu se găsesc.

Totul arată că, atunci când ne alegem un partener, există anumite lucruri la care trebuie să fim atenți - iar un psiholog a evidențiat acum cea mai „importantă” calitate pe care ar trebui să o căutăm.

Citește și Fraze care compromit relația dintre părinți și copiii adulți, potrivit terapeuților

Cercetările și opiniile experților ne-au învățat multe când vine vorba de găsirea partenerului perfect. Acum știm că este nevoie de mai mult decât să ai „lucruri în comun” pentru ca mariajul tău să supraviețuiască și că mariajele puternice se fac, nu se găsesc.

Citând un nou studiu publicat în Personality and Social Psychology Bulletin, psihologul Mark Travers spune că „autotranscendența” este trăsătura care face din cineva partenerul perfect, cel mai compatibil. Dar ce înseamnă asta?

Sursa foto: freepik.com@EyeEm

Scriind în Forbes, Travers explică: „Susținerea valorilor autotranscendenței - adică a valorilor care ne motivează să acționăm în beneficiul celorlalți și să vedem dincolo de propriile noastre nevoi - [este] puternic și constant asociată cu îmbunătățirea calității relațiilor romantice”.

Transcendența de sine, spune el, poate fi depistată cu ușurință la o altă persoană prin analizarea gândurilor sale cu privire la două valori majore ale vieții.

Universalismul

„Aceasta include valori precum grija pentru ceilalți, respectul pentru natură și toleranța pentru diferențe. Persoanele care acordă prioritate universalismului se preocupă profund de bunăstarea societății în ansamblu și a mediului.

Într-o relație romantică, acest lucru s-ar putea manifesta printr-o preocupare comună pentru problemele sociale, un angajament față de durabilitate sau un respect profund pentru perspectivele și trecutul fiecăruia.”

Benevolența

„Aceasta reflectă valori precum seriozitatea, grija și umilința - care se concentrează pe beneficiul celor din mediul nostru apropiat, cum ar fi familia, prietenii și partenerii romantici.

Într-o relație romantică, bunăvoința ar putea consta în a pune nevoile partenerului înaintea propriilor nevoi, a oferi sprijin emoțional în momentele dificile și a face sacrificii de dragul relației”, spune Travers, potrivit Good To Know.

Cu toate acestea, nu doar partenerul tău potențial trebuie să întruchipeze această trăsătură - și tu o faci!

„Atunci când aceste valori nu sunt împărtășite, poate duce la disjuncții semnificative”, avertizează Travers.

„Un partener se poate simți nesusținut sau neînțeles dacă celuilalt îi lipsește empatia sau dorința de a vedea lucrurile din perspectiva sa. În timp, aceste mici nepotriviri se pot acumula într-un sentiment mai mare, fundamental, de deconectare.”

Dar atunci când amândoi împărtășiți în mod activ trăsătura autotranscendenței, aceasta motivându-vă pe amândoi să vedeți dincolo de propriile nevoi, aduce mai mult „sprijin, incluziune și empatie profundă” în relația voastră - cine nu dorește asta?



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare


Cele mai noi articole

Semnele care arată că ești un părinte supraprotector

Părinții supraprotectori au intenții bune, dar făcând...


Top citite
Numele de băieți și numele de fete cel mai probabil să fie miliardari, potrivit ChatGPT / FOTO: freepik.com @mandhi

Nume de copii care cel mai probabil o să fie miliardari, potrivit ChatGPT

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri / FOTO: freepik.com@jalanajaudah

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri

Tipuri de tați toxici și modurile în care afectează viitorul copiilor lor. Psiholog: „Importanța lor a fost neglijată pentru prea mult timp!” / FOTO: freepik.com @sun_house_ann

Tipuri de tați toxici și modurile în care afectează viitorul copiilor lor. Psiholog: „Importanța lor a fost neglijată pentru prea mult timp!”

Cercetătorii din Elveția: Iată ce înrăutățește, de fapt, relația părinte-copil. NU sunt telefoanele noastre! / FOTO: freepik.com @maria_sbytova

Cercetătorii din Elveția: Iată ce înrăutățește, de fapt, relația părinte-copil

pixel