Frigul, cauza răcelilor la copii? Dr. Mihai Craiu: „Ar putea să conteze, dar NU așa cum credem noi, că dacă ne înfofolim nu mai facem boala” / VIDEO
„Cred că depinde de fiecare copil”, a subliniat psihoterapeutul. „S-ar putea să fie un copil care are anxietate foarte crescută la toate cele trei”.
Cu toate acestea, Diana Todeancă a conturat o ierarhie subtilă a provocărilor emoționale pe care examenele le aduc în viața micilor elevi.
„Cred că mai provocator este primul, cel din a IV-a spre a V-a pentru că e primul examen din viața copiilor și e prima experiență de genul acesta. Este primul context în care eu mă confrunt și văd ce să fac și cu emoțiile mele, dar și cu o evaluare care contează. Poate să fie mai dificil”.
Argumentând în favoarea importanței acestui prim examen, psihoterapeutul a subliniat că acest moment este foarte important pentru dezvoltarea emoțională a copiilor, învățându-i cum să gestioneze presiunea și evaluarea.
Totodată, Diana Todeancă a avertizat că nu trebuie subestimate nici celelalte examene de tranziție din viața școlară.
„Dar să nu subestimăm și importanța celorlalte examene pentru că și celelalte sunt foarte importante.
Depinde de copil. Sunt copii mai sensibili, sunt copii mai emotivi, sunt copii mai anxioși de felul lor și cărora le este frică de multe lucruri, nu doar de examene.
Și pentru acei copii fiecare examen e la fel de stresat, poate chiar fiecare test sau fiecare teză”, a mai spus experta.
URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Preot profesor univ. dr. Radu...
Fiecare părinte își dorește ca copilul să crească...
De la stresul academic,...
Utilizarea TikTok-ului este...