Cele mai bune sfaturi de la un profesor pentru copii în primii ani de școală
Data publicării:
Cristina Álvarez este fondatoarea canalului educațional @unProfesor. Predă de aproape 20 de ani și este mama a două fete. Tocmai a publicat cartea „Ya vamos al cole”, în care oferă sfaturi și trucuri pentru ca copiii să se distreze și să învețe în prima etapă de școală.

În timpul învățământului primar se pun o mare parte din bazele cunoașterii. A avea o experiență școlară bună în această etapă este important, însă acest lucru nu se întâmplă întotdeauna.

De aceea, în cartea sa, Cristina Álvarez Millán împărtășește recomandări, resurse și strategii pentru a depăși toate dificultățile care pot apărea.

Scopul? Să fii un bun aliat pentru copilul tău în acest moment al vieții sale educaționale.

Sursa foto: freepik.com@trixa9988

Citește și „Burse pentru elevi. Profesorul Florian Lixandru: „Vrem să venim și în sprijinul celor care nu s-au încadrat pe piața muncii”/ VIDEO”

„Societatea s-a schimbat și, prin urmare, copiii de astăzi nu mai sunt la fel ca acum 20 de ani, când am început să lucrez la clasă.

Ne confruntăm cu generația alfa, prima generație nativă digitală.

Tehnologia i-a determinat să aibă acces instant la informații, sunt hiperconectați și au un stil de viață mult mai sedentar.

Pe de altă parte, sunt mai conștienți social și mai deschiși la diversitate.

Există mulți copii care nu sunt deloc atrași de lectură. Ce pot face familia și școala pentru a schimba acest lucru?

Sursa foto: freepik.com@master1305

Acasă ar trebui să încurajăm un mediu propice lecturii încă de când sunt mici: citindu-le povești sau povestiri înainte de culcare, dând un exemplu, având un loc pentru cărți la îndemâna lor sau oferindu-le cărți drept cadou la ocazii speciale.

Vezi și „Cum influențează uniforma școlară performanțele academice?”

Pe de altă parte, la școală ați putea să le citiți cu voce tare cărți adecvate vârstei lor sau să le prezentați activități motivante, cum ar fi schimbarea finalului unei povești și scrierea acestuia.

Matematica este una dintre materiile care se blochează adesea, așa că cum putem afla dacă copilul nostru are o problemă reală cu matematica, cum ar fi discalculia, sau pur și simplu nu îi place?

În primul rând, va trebui să transformăm comentariile negative pe care le facem involuntar despre această materie în unele pozitive.

Trebuie înlocuite comentariile negative!

Sursa foto: freepik.com@gpointstudio

Citește și „Încercați aceste strategii utile pentru a vă face copiii să citească!”

În loc să le spunem: „Matematica este dificilă” sau „Nici eu nu am fost bun la ea”, să le explicăm și să le arătăm cât de utilă este pentru viața lor.

În Educația Infantilă există deja o serie de semne care ar putea indica discalculie, cum ar fi dificultăți în înțelegerea conceptelor de „mai mult” și „mai puțin” sau în clasificarea obiectelor.

Dar, uneori, aceasta este doar o problemă de maturitate care se va rezolva de la sine.

În școala primară, copiii cu discalculie se pot confunda cu semnele matematice, pot avea dificultăți în memorarea poziției numerelor, în învățarea orei, în numărarea banilor.

În orice caz, dacă avem îndoieli, cel mai bine este să vorbim cu profesorii lor și să vedem dacă este necesară o evaluare externă.

Despre utilizarea tehnologiei:

„Principala linie directoare, după părerea mea, ar fi să folosiți ecranele ca pe un instrument și în scopuri specifice, cum ar fi promovarea învățării.

Și, mai presus de toate, să nu-i lăsați abandonați în camera lor ore întregi cu un ecran fără să știe ce fac. Uneori există mai multe pericole cu ei decât atunci când sunt pe stradă!”, a mai spus aceasta, potrivit Hola.com.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Tata sau mama De la cine moștenește copilul inteligența. „Este deștept ca tine” / FOTO: freepik.com@Hakim5

Tata sau mama? De la cine moștenește copilul inteligența. „Este deștept ca tine”

Foto: Freepik@freepik

De ce nu ar trebui să „ceri ajutor” copilului în casă

Obiectivul numărul 1 pe care ar trebui să-l aibă părinții pentru copiii lor! Expert în parenting: „Scopul principal NU este să le oferi o copilărie perfectă!” / FOTO: freepik.com @ sherry

Obiectivul numărul 1 pe care ar trebui să-l aibă părinții pentru copiii lor! Expert în parenting: „Scopul principal NU este să le oferi o copilărie perfectă!”

Foto: Freepik@syda_productions

Fără corectări cu pix roșu. Psiholog Diana Stănculeanu: Copilului ar trebui să i se arate doar ce fac bine la școală

pixel