Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”
Data publicării:
Cum poți identifica un copil care a primit o educație bună? Iată trei lucruri care sunt adesea prezente în viețile lor.

#1 Rafturi pline cu cărți

Curiozitate, capacitate de concentrare, imaginație, empatie pentru povești, dorință de a învăța... Acestea sunt doar câteva dintre calitățile pe care le reflectă o persoană care iubește lectura.

Dacă vizitezi un copil care are multe cărți, este foarte probabil ca aceste abilități să fi fost dezvoltate încă din copilărie, mai ales într-un mediu familial în care timpul petrecut în fața ecranului era limitat.

SURSA FOTO: freepik.com @pproman

#2 O cămară bine aprovizionată

Dulapurile pline cu alimente de bază și fructe și legume proaspete sunt o dovadă clară că o persoană are grijă de sănătatea sa și prețuiește alimentația echilibrată.

Potrivit antrenorului de sănătate Lisa Newman, „nu există nicio îndoială că cinele regulate în familie contribuie la o dietă generală mai sănătoasă și le pot forma copiilor obiceiuri alimentare benefice pe tot parcursul vieții”.

O astfel de educație este un dar care alimentează energia și curiozitatea culinară.

#3 Un spațiu de lucru desemnat

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

Antrenorul de carieră Amy Bracht consideră că „productivitatea nu înseamnă doar să faci mai multe lucruri în mai puțin timp, ci modul în care lucrezi.”

Pentru ea, productivitatea implică cultivarea unei mentalități și a unor obiceiuri care să te ajute să atingi obiectivele cu eficiență și satisfacție. Este despre utilizarea timpului, energiei și resurselor într-un mod aliniat cu valorile tale, și despre găsirea unui echilibru între munca concentrată și odihna intenționată.

A avea un spațiu de lucru bine organizat este o dovadă a seriozității și disciplinei în abordarea muncii.

De ce contează aceste obiecte?

Zayda Slabbekoorn, jurnalist specializat în relații de familie, explică: „tranziția la maturitate implică mutarea din casa părinților și începerea unei vieți independente, ceea ce este încărcat de provocări și entuziasm. Pe lângă libertatea de a dormi până târziu în weekend, vine responsabilitatea de a face cumpărături, de a pregăti mesele și de a curăța vasele. Este esențial să creezi un mediu hrănitor și liniștit, care să-ți permită să te dezvolți armonios.”

Astfel, aceste obiecte nu sunt doar simple elemente materiale, ci reflectă valori fundamentale transmise încă din copilărie, conform Your Tango.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său conform experților / FOTO: freepik.com @freepik

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său, conform experților

pixel