Peste 700.000 de români își celebrează onomastica în ziua de Crăciun: Crăciunică și Crăciunel se regăsesc printre cei sărbătoriți pe 25 decembrie
Acest lucru nu este neapărat negativ, deoarece nicio relație nu este perfectă și a avea divergențe sau dezacorduri face parte și dintr-o dinamică sănătoasă, în care se fac eforturi pentru a lucra în echipă și a rezolva problemele împreună.
Detaliul constă în tipul de discuții care se poartă, pentru că nu este același lucru să avem divergențe pe o temă serioasă și importantă, în care în cele din urmă vom ajunge la un acord, decât să ne certăm pe lucruri stupide care țin mai degrabă de orgoliu sau de o competiție fără sens.
Desigur, pentru a le evita pe acestea din urmă, este esențial să avem la bază o comunicare deschisă și sinceră în cuplu. Acestea sunt cele trei reguli nescrise ale noastre, care ne-au ajutat să evităm certurile stupide care pot uza relația.
1) Pauză înainte de a vorbi
În timpul unei dispute, mai ales dacă vorbim despre un subiect emoțional sau important pentru unul dintre noi, este ușor să ne lăsăm purtați de emoții și să spunem lucruri impulsiv, adesea cu scopul de a vrea să avem dreptate sau să avem ultimul cuvânt.
O scurtă pauză înainte de a vorbi sau de a răspunde, chiar dacă durează doar câteva secunde, ne ajută să respirăm, să ne concentrăm și să ne calmăm, contribuind la prevenirea escaladării situației. În acest fel, ne acordăm un moment pentru a ne gândi la ceea ce dorim cu adevărat să comunicăm și la modul în care putem face acest lucru în mod respectuos și eficient.
2) Spune lucrurile clar și direct
Cred cu tărie că cauza multor certuri între cupluri este o simplă neînțelegere care ar fi putut fi evitată. A face aluzii sau comentarii cu un scop ascuns este ceva ce nu practicăm în relația mea (cu excepția cazului în care glumim și este de dragul de a ne face pe amândoi să râdem bine).
Dacă ceva ne deranjează, ne îngrijorează sau chiar dacă vrem să cerem ceva, o spunem clar și direct. A fi clari în comunicarea noastră de cuplu nu numai că ne-a scutit de neînțelegeri, dar ne-a și întărit încrederea unul în celălalt.
3) Faceți glume!
Poate părea că nu luăm lucrurile în serios, dar în realitate este ceva la care recurgem atunci când ne dăm seama că nu trebuie să dramatizăm situații care, în adâncul sufletului, nu o justifică și că face atmosfera mai puțin tensionată.
Un comentariu amuzant, o glumă la momentul potrivit sau chiar râsul de noi înșine atunci când suntem prea serioși a fost o modalitate de a ne reaminti că nu totul este atât de serios pe cât pare și că amândoi putem fi flexibili.
Deși s-ar putea să nu fie necesar să clarificăm acest lucru, am dori să vă reamintim că a râde împreună despre ceva nu este același lucru cu a râde sau a râde unii de alții. Prima este recomandată pentru a atenua tensiunile și pentru a ne reaminti să nu luăm viața atât de în serios, în timp ce a doua ar trebui evitată întotdeauna.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Potrivit unui sondaj, unul din...
Nu există nicio modalitate mai...
Cristina este un nume care...