Cele zece caracteristici ale unui profesor bun, conform unui expert în educație
Data publicării:
Acestea sunt cele zece caracteristici pe care trebuie să le aibă un profesor conform „Decalogul profesorului bun” pe care Carmen Pellicer, președinte al Fundației Trilema și director al revistei „Cuadernos de pedagogía” , l-a publicat pe rețeaua de socializare LinkedIn. 

Decalogul este un ghid care poate servi drept referință pentru a evalua dacă profesorul copiilor tăi este optim, dincolo de alte tipuri de evaluări subiective.

Cele zece caracteristici ale unui profesor bun

SURSA FOTO: freepik.com @vh-studio

Iată „Decalogul profesorului bun”, conform lui Carmen Pellicer:

Stăpânește subiectul cu pasiune: Cunoaște și crede în profunzime că informațiile pe care le împărtășește sunt esențiale pentru înțelegerea vieții și pentru dezvoltarea personală. Explorează mereu modalități de a face subiectul simplu și captivant pentru toți elevii.

Cunoaște elevii individual: Nu doar îi percepe superficial, ci înțelege motivele din spatele comportamentului lor. Are o viziune clară asupra potențialului fiecărui elev și știe cum să îi inspire să atingă cel mai înalt nivel al lor.

Răspunde la nevoile individuale: Identifică nevoile specifice ale fiecărui elev și creează oportunități și resurse adaptate pentru a susține dezvoltarea lor personală și învățarea profundă.

Gestionează diverse strategii: Manevrează cu pricepere diverse strategii și metode pentru a menține un ritm captivant în clasă, stimulând motivația, curiozitatea și reflexia elevilor.

Creează un climat de învățare: Încurajează autonomia și implicarea elevilor, construind un mediu cald și respectuos care promovează participarea și colaborarea reciprocă. Gestionarea conflictelor se face ferm și eficient.

Folosește resurse multiple: Încurajează creativitatea și deschide noi orizonturi de învățare, oferind acces la diverse resurse, experiențe, limbi străine, interlocutori și tehnologii.

Pregătește orele cu atenție: Investește timp și efort pentru a gândi lecțiile și pentru a le adapta nevoilor specifice ale fiecărui elev, menținând un proces constant de studiu, cercetare și îmbunătățire.

Evaluează pentru a îmbunătăți: Însoțește evoluția și învățarea fiecărui elev, evaluând și discernând pentru a propune îmbunătățiri continue.

Colaborează cu alți profesori: Împărtășește cunoștințe și experiențe, lucrând în echipă pentru proiecte comune care să beneficieze elevii dincolo de limitele clasei și școlii.

Sărbătorește realizările elevilor: Se bucură de reușitele elevilor săi și împărtășește cu ei eșecurile, având convingerea că implicarea sa poate face o diferență semnificativă în viața lor. Se dedică pentru a obține tot ce este mai bun din fiecare elev.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Educatie

Articole similare

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...



Cele mai noi articole

Cum ar trebui să se desfășoare conversațiile cu copiii mici

Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...

7 mici obiceiuri care te vor face o persoană mai interesantă

Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...


Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

pixel