Prof Cornelia Popa Stavri, despre Legea învățământului preuniversitar: „Are articole care se contrazic și care nu se aplică” / VIDEO
Dacă ești părinte de copii școlari și crezi că au nevoie de un suport suplimentar pentru engleza pe care o învață la școală sau poate vrei ca micuții tăi să învețe engleza într-un mod distractiv și gratuit, ChatGPT și Alexa pot fi două instrumente foarte utile pentru a atinge acest obiectiv.
În plus, utilizarea acestor instrumente tehnologice este o metodă excelentă de a motiva învățarea și de a ajuta copiii să se pregătească pentru un viitor global, în care stăpânirea limbii engleze este și va rămâne o abilitate esențială.
Utilizarea Inteligenței Artificiale (IA) a revoluționat educația în multe privințe.
Citește și Nume de fete care au șanse mari să devină femei de afaceri, conform ChatGPT
ChatGPT este, fără îndoială, unul dintre cei mai cunoscuți chatboți și poate funcționa ca un tutor personalizat atunci când înveți o limbă străină, precum engleza.
Un tutor care este acasă, gata să ajute și la care copiii tăi pot apela pentru a învăța vocabular, gramatică, pentru a-și îmbunătăți înțelegerea textelor și pentru a exersa scrisul.
Pe de altă parte, Alexa, asistentul vocal de la Amazon, are și ea o modă educațională care poate fi activată pentru a primi lecții interactive de engleză, iar aici îți explicăm cum să le folosești.
Pentru a utiliza ChatGPT ca profesor de engleză, tot ce trebuie să faci este să începi o conversație pe platformă și să îi spui clar ce vrei să învețe copiii tăi.
Iată câteva metode și comenzi utile pentru a obține cele mai bune rezultate cu această unealtă.
Pentru a învăța vocabular nou în engleză
Unul dintre primele lucruri în învățarea limbii engleze este să cunoști vocabularul.
ChatGPT poate genera liste de cuvinte pe teme specifice, poate crea exerciții și îi poate ajuta pe copii să înțeleagă cuvintele în context.
Pentru aceasta, poți să-i scrii următorul mesaj:
Comandă sugerată: „Vreau să acționezi ca profesor de engleză pentru copilul meu.
Cere-i să îți spună vocabular pe o temă specifică sau despre un subiect pe care îl studiază la școală și cere-i, de asemenea, să creeze câteva exerciții pentru a exersa.
De asemenea, poți cere lui ChatGPT să îți ofere teme pentru ca copiii să scrie un text pe care apoi IA îl va corecta și va adăuga comentarii despre greșelile și corectitudinea lor.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Voucherele de vacanță, un...
Aceste douăzeci de nume feminine sunt așteptate să...
Indiferent de model,...