Comper Matematică 2025. Prof. Claudia Chiru: „Subiectele au fost cât pentru două săptămâni de lucru. De ce așa? Ce învățător/profesor a gândit astfel?” / VIDEO
Data publicării:
Elevii au susținut astăzi etapa a doua a concursului Comper la matematică. Însă, în loc de o experiență educativă care să-i stimuleze și să le testeze cunoștințele dobândite, pentru mulți copii și profesori, această etapă s-a transformat într-o adevărată provocare.

Printre cei care au tras un semnal de alarmă public a fost profesoara pentru învățământul primar Claudia Chiru. Pe rețelele sociale, aceasta a descris experiența elevilor săi ca fiind una extrem de solicitantă, atât fizic, cât și emoțional.

„Subiectele de la concursul Comper de astăzi, cele de la matematică pentru clasa a IV-a, au fost cât pentru două săptămâni de lucru.

Elevii mei nu au terminat nici după 2h! Am fost nevoită să le dau pauză, pe bună dreptate, este foarte mult de lucru. 

Pe lângă faptul că sunt multe, sunt și multe urâte! 

De ce așa? Ce învățător/profesor a gândit astfel? Nu este activ la catedră? Nu înțelege despre ce este vorba în propoziție?”, a scris prof. Claudia Chiru pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI Cum îi pregătim pe copii pentru cea mai grea ruptură din viața lor școlară? Prof. Claudia Chiru: „În gimnaziu se deschide o prăpastie foarte mare” / VIDEO

Copiii spun lucrurilor pe nume: „Era jumătatea sfertului întreitului”

Într-un filmuleț postat ulterior, profesoara le-a dat cuvântul și elevilor săi. Dincolo de emoția lor sinceră, cuvintele acestor copii au oferit o radiografie a unei evaluări care i-a obosit și bulversat.

@claudiachirucc #byclaudiachiru #iesidinlinie #grijădeprofesor #educatieexperientiala #educatiemagica #EducatieExperientiala #InvatamantPrimar #teachersoftiktok #BucuriaInvatarii ♬ original sound - CC

Emma, una dintre eleve, a explicat:

„Avea foarte multe probleme și erau alambicate. Cumva mă duceam în altă parte și nu mă gândeam deloc la ce trebuia. Dar, într-un final am reușit să mă concentrez și sper că l-am făcut bine”

Prof. Claudia Chiru: „Ai zis corect alambicate. Ai folosit un cuvânt corect și ai vrut să spui că erau multe noțiuni într-o problemă. Dă-ne exemplu”

Emma: „Era jumătatea sfertului întreitului”

Prof. Claudia Chiru: „Exact! Alambicat!”

VEZI ȘI De la clasa a II-a la a III-a: e adevărat că e momentul în care școala devine „serioasă”? Prof. Claudia Chiru explică ce trebuie să știe orice părinte despre această etapă

„Comperul a fost plin de probleme și unele te duceau foarte în ceață”

Ingrid, o altă elevă, a punctat o altă problemă: lipsa de coerență și organizare în structura subiectelor.

„Comperul a fost plin de probleme și unele te duceau foarte în ceață. Adică, nu erau grele, noi le-am învățat pe toate la școală, doar că după una venea alt subiect. Adică nu erau organizate și te încurcai în ele”

„Comperul a fost așa și așa deoarece în prima pagină au fost exerciții mai ușurele, dar de la a doua pagină a fost full de probleme. Adică erau foarte multe probleme așa complicate, complexe”, a mai spus și Erin.

Prof. Claudia Chiru a confirmat: „Adică ați avut multe operații, multe calcule de făcut la ele”

Elevii nu s-au plâns de necunoașterea noțiunilor

Ce este important de remarcat e că elevii nu s-au plâns de necunoașterea noțiunilor. Dimpotrivă, au recunoscut că toate cunoștințele erau deja predate la clasă, dar maniera de livrare și volumul i-au extenuat.

Prof. Claudia Chiru: „A fost ceva ce n-ați învățat la școală cu doamna învățătoare?”

Elevi: „Nu. Am învățat tot!”

Ingrid a adăugat: „Noi am mai făcut aceste probleme, numai că nu am făcut în stilul acesta una după alta”

Prof. Claudia Chiru: „Adică la grămadă! Cât ați stat? Cât timp v-a trebuit?”

Elevi: „Două ore jumătate!”

Concursul a durat aproximativ două ore și jumătate pentru elevii Claudiei Chiru, care au umplut nu mai puțin de șase pagini de ciornă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Comper Matematică 2025. Prof. Claudia Chiru: „Subiectele au fost cât pentru două săptămâni de lucru. De ce așa? Ce învățător/profesor a gândit astfel?” / VIDEO

„Bătaie de joc de sus până jos!” Reacțiile profesorilor după declarațiile ministrului Educației Daniel David despre copiii cu cerințe speciale: „Cui i-a păsat până acum?”

„A încheiat cariera de artist cu acest derapaj mizerabil.” Cazul Claudiu Bleonț, analizat de psihologul Radu Leca: „Imaginează-ți că ești un copil într-o cameră care se micșorează pe zi ce trece”

Cum să îți faci copilul să vorbească despre ce trăiește la școală: 20 de întrebări inteligente care înlocuiesc clasicul „cum a fost azi?” și chiar funcționează

pixel