Copii în mașină: Cu jacheta în scaunul auto este periculos
Data publicării:
AAP, Academia Americană de Pediatrie, o asociație care reunește pediatrii americani, a tras un semnal de alarmă pentru sezonul rece: Purtarea unei haine excesiv de căptușite sau a unei jachete de iarnă, ar putea fi incompotibilă cu centura de siguranță. Nu este cea mai bună practică.

În sezonul rece este absolut necesar să îmbrăcăm copiii cât mai gros pentru a-i proteja de frig. Inclusiv atunci când folosim mașina pentru a ne deplasa cu aceștia, de cele mai multe ori așezăm copiii în scaunul special pentru siguranța lor, îmbrăcați cu jacheta.

Acest lucru nu este tocmai corect, iar Academia Americană de Pediatrie trage un semnal de alarmă asupra acestui aspect: Dacă copilul este mic și jacheta este prea groasă sau prea mare (dar acest lucru este valabil și pentru copiii mai mari) centurile de siguranță pot să nu se prindă corect și, în caz de accident, copilul ar putea fi aruncat afară.

Cum să-ți ții copilul cald, dar în siguranță, în scaunul auto

Alte sfaturi AAP pentru a menține copiii cald în timpul călătoriilor:

- Înainte de a pleca, asigurați-vă întotdeauna că centurile scaunului auto sunt lipite de corpul copilului. Puteți efectua testul ciupiturii: Dacă poți să prinzi între două degete centura (ca și cum ai ciupi-o), înseamnă că nu ai strâns-o suficient. În momentul în care îți alunecă degetele pe centuri și nu mai poți să le ciupești, însemnă că le-ai strâns corect. Ar trebui să poți introduce un singur deget între centuri și pieptul copilului.

- În sezonul rece depozitați scaunul de mașină în casă atunci când nu este utilizat. Menținerea scaunului la temperatura camerei va reduce pierderea de căldură corporală a copilului dumneavoastră atunci când va trebui să îl introduceți în mașină.

-Nu folosi pături, saci de dormit pentru cărucior, huse universale, perne, huse de centuri sau alte elemente care nu sunt aprobate de fabricant sub șezutul copilului sau între trunchiul său și centuri. Dacă nu au fost testate la impact împreună cu scaunul auto, copilul nu este în siguranță. Asigură-te că fața copilului nu este acoperită, există riscul să se sufoce.

- Puteți încălzi mașina cu ceva timp înainte de a pleca. Atunci când mașina este caldă puteți aduce copilul în mașină. Dacă temperatura este satisfăcătoare, dezbrăcați copilul pentru ca pe durata călătoriei acesta să nu sufere de cald și să transpire.

-Păstrați în portbagajul mașinii o trusă de urgență care să conțină o pătură suplimentară, haine de schimb, mănuși, scutece dacă copilul este mic pentru a le avea la îndemână în caz de nevoie sau „accidente pe drum”. Ai grijă să ai mereu în portbagaj și câteva alimente neperisabile și apă.

Cât de sigur este scaunul auto pentru copilul tău

Înainte de a cumpăra un scaun auto pentru copil, verificați dacă este compatibil cu mașina în care va fi instalat (lista este pusă la dispoziție de fabricant). Puteți verifica și dacă scaunul respectă cele mai noi standarde de siguranță.

Multe scaune oferă protecție laterală la impact – este vorba despre o bucată de spumă care se atașează suplimentar scaunului auto. Această caracteristică nu este obligatorie, dar protejează suplimentar capul și trunchiul micuțului în cazul unui impact lateral.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: calatorie cu masina  centura auto  scaun auto copil  siguranta auto 

Articole similare


Cele mai noi articole

Expresii de evitat atunci când discutați cu copilul

Modul în care vorbim cu copiii noștri are un impact...


Top citite
Această expresie este „cel mai rău lucru” pe care un părinte îl poate spune unui copil, conform unui expert în educație / FOTO: freepik.com @standret

Această expresie este „cel mai rău lucru” pe care un părinte îl poate spune unui copil, conform unui expert în educație

Ce poate învăța un copil doar de la tată? Valorile fundamentale care modelează încrederea și caracterul unui viitor adult, explicate de Daniela Gavankar / FOTO: freepik.com @standret

Ce poate învăța un copil doar de la tată? Valorile fundamentale care modelează încrederea și caracterul unui viitor adult, explicate de Daniela Gavankar / VIDEO

„Pedagogia toxică trebuie să înceteze să mai fie o realitate! Elevii NU sunt slujitori!” Cum sistemele rigide îngroapă talentul și creativitatea copiilor / FOTO: freepik.com @EyeEm

„Pedagogia toxică trebuie să înceteze să mai fie o realitate! Elevii NU sunt slujitori!” Cum sistemele rigide îngroapă talentul și creativitatea copiilor

O mamă recomandă părinților să le pună copiilor desenele animate din anii ‘80/’90: „Pun accent pe teme educative valoroase și au o frecvență de cadre pe secundă mai mică!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

O mamă recomandă părinților să le pună copiilor desenele animate din anii ‘80/’90: „Pun accent pe teme educative valoroase și au o frecvență de cadre pe secundă mai mică!”

pixel